Πυρόπληκτοι :Προσφορά Αλληλεγγύης για τη Βόρεια Εύβοια από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

Σε μια πράξη αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους, που συνοδεύτηκε και από έντονο μήνυμα υπέρ του συνεταιριστικού κινήματος, προχ...


Σε μια πράξη αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους, που συνοδεύτηκε και από έντονο μήνυμα υπέρ του συνεταιριστικού κινήματος, προχώρησε την περασμένη Δευτέρα 23.08.2021 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα μήλα με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN».

Η πρόθεση του Α.Σ. Ζαγοράς για προσφορά βοήθειας στις πυρόπληκτες περιοχές και ειδικά στη Βόρεια Εύβοια που γειτνιάζει με το Πήλιο, την περίοδο που το πύρινο μέτωπο ακόμα μαίνοταν, συνέπεσε χρονικά με συντονισμένη ενέργεια από την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για το θέμα των κτηνοτρόφων, στην Εύβοια αλλά και στη Πελοπόννησο. Η ΕΘ.Ε.Α.Σ. με επιστολή της ενημέρωσε τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο Α.Σ. Ζαγοράς, για τις ανάγκες σε ζωοτροφές και για τα στοιχεία επικοινωνίας από αρμόδια στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος που ανέλαβαν να συντονίσουν τη συγκέντρωση και διανομή προσφορών.Άμεσα η Διοίκηση του Συνεταιρισμού αποφάσισε να δωρίσει περίπου έξι τόνους ζωοτροφές για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Εύβοιας και μάλιστα να τις αγοράσει από τον Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣ ΓΗ» και να τις μεταφέρει εκεί με ιδιόκτητο όχημα στην περιοχή της Ιστιαίας, όπως και έγινε. Η προσφορά παραδόθηκε στις αποθήκες που διατηρεί εκεί η Ένωση Δασικών και Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας. Έπειτα, το κτηνοτροφικό κριθάρι θα διανεμηθεί υπό τον συντονισμό της Ε.Δ.Α.Σ. Εύβοιας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επαγγελματίες πυρόπληκτους κτηνοτρόφους.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τον συνεργατισμό και την αλληλεγγύη που αναπτύσσει, με ιδιαίτερο αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης που του αναλογεί, λειτουργεί υποστηρικτικά, με συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να βοηθήσει συμπολίτες που πλήττονται. 

Με την ίδια συλλογιστική άλλωστε έδρασε στις καταστροφικές για τη περιοχή της Καρδίτσας πλημμύρες από το φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ», στην αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων που αντιμετώπισαν άστεγοι συμπολίτες στην Αθήνα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και σε πολλές ακόμα δυσάρεστες καταστάσεις. 

Παράλληλα αναπτύσσει διάφορες φιλοπεριβαλλοντικές καινοτομίες στα πλαίσια της καλλιεργητικής και μετασυλλεκτικής δραστηριότητας του, αναλογιζόμενος ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής που προκαλεί καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα.Η τελευταία δωρεά προς τους πυρόπληκτους πέραν από το ουσιαστικό αποτέλεσμα, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την αξία του Συνεταιριστικού Κινήματος, όχι μόνο στο επίπεδο οργάνωσης και διακίνησης της αγροτικής παραγωγής αλλά και στο επίπεδο λειτουργίας ενός ενεργού κοινωνικού δικτύου.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια