Τηλεδιάσκεψη Κασαπίδη με οινοποιούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

  Την προετοιμασία του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οινοτουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Μακεδονία, συζήτησε με οινοποιούς της Περ...

 
Την προετοιμασία του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οινοτουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Μακεδονία, συζήτησε με οινοποιούς της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης.Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη (19 Αυγούστου 2021) αποφασίστηκε η σύσταση οργανωτικής επιτροπής, υπό την Περιφέρεια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Οινοποιών και υπηρεσιακών στελεχών, για την προετοιμασία του συνεδρίου που θα γίνει σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Τουρισμού. 

Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη Στρατηγικού Σχεδίου το οποίο θα εκπονήσει η Περιφέρεια, από κοινού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Στρατηγικό Σχέδιο θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο Επιχειρησιακό που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια. 

 Ο κ. Κασαπίδης, απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία προς όλους τους οινοπαραγωγούς της Περιφέρειάς, καθώς και προς όλους τους εμπλεκόμενους με τον Οινοτουρισμό, στις επόμενες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν .

Ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σπουδαιότητα του κλάδου για την τοπική οικονομία και την προβολή της περιοχής, καθώς και την ανάγκη να αναπτυχθεί και να καινοτομήσει ο κλάδος προλαβαίνοντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά για «πράσινα», βιολογικά, πιστοποιημένα και επώνυμα προϊόντα, υψηλής αξίας και ταυτότητας προέλευσης.

 πηγή:ertnews.gr

Σχόλια