Αυξημένα κονδύλια από την Ε.Ε. για πληγέντες από κορονοϊό & καιρικά φαινόμενα

Δυνατότητα παροχής ρευστότητας στους αγρότες που έχουν πληγεί από την πανδημία και από ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, πλημμύρες κ.ά.) σ...


Δυνατότητα παροχής ρευστότητας στους αγρότες που έχουν πληγεί από την πανδημία και από ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, πλημμύρες κ.ά.) στη διάρκεια του έτους, εξασφαλίζει η Κομισιόν εγκρίνοντας την καταβολή αυξημένων άμεσων ενισχύσεων έως 70% από 50% που ισχύει κανονικά, από τις 16 Οκτωβρίου 2021, καθώς και κονδυλίων προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης έως 85%, από 75% που προβλέπεται συνήθως. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους οργανισμούς πληρωμών κοινοτικών ενισχύσεων, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου καταβλήθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 2.074.254,26 ευρώ σε 1.838 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Στον νομό Λάρισας καταβλήθηκαν 123.404,86 ευρώ σε 66 δικαιούχους. Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με αυτήν την πληρωμή συνεχίζεται η διαδικασία πληρωμής αποζημιώσεων για ζημίες του έτους 2021, συντομότερα απ’ ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν».


Πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια