Ανακοίνωσε τιμές, αλλά όχι ημερομηνίες παραλαβής των οινοστάφυλων η Ένωση Ηρακλείου

Υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, και σε ορισμένες περιπτώσεις διπλάσιες από αυτές της προηγούμενης χρονιάς είναι οι τιμές των οινοσταφύλων που...


Υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, και σε ορισμένες περιπτώσεις διπλάσιες από αυτές της προηγούμενης χρονιάς είναι οι τιμές των οινοσταφύλων που ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου. Ωστόσο παρά τις καλές τιμές, μεγάλο «αγκάθι» για τους αμπελοκαλλιεργητές είναι οι μεγάλες απώλειες της παραγωγής και ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος το οποίο έκαψε ο καύσωνας και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ειδικότερα σύμφωνα με την  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ οι τιμές των οινοσταφύλων (την ημερομηνία έναρξης της παραλαβής θα ανακοινώσει η Ένωση το επόμενο διάστημα) έχουν ως εξής:

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΙΜΗ

Ασύρτικο 0,80€

Θραψαθήρι 0,70€

Λευκές ποικιλίες (Βιδιανό, Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα, Αθήρι, Πλυτό)…………………….0.60€

Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet) ….0,55€

Syrah 0,45€

Μαντηλάρι 0,30€

Λιάτικο 0,40€

Βηλάνα 0,35€

Κοτσιφάλι 0,40€

Κοτσιφολιάτικο 0,30€

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, «η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους (επιδότηση) σε αυτή.

Στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης Οργάνωσης και παραγωγών με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις προαναφερόμενες τιμές το 30% ανά κιλό αξίας του προϊόντος, θα δίδεται με την μορφή κουπονιού για αγορά αγροτικών εφοδίων από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου. Επίσης θα δοθεί έναντι της αξίας του προϊόντος, κουπόνι από μεγάλη αλυσίδα Super Market για αγορά καταναλωτικών αγαθών.

Στα πλαίσια αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 11,5 Beγια τις λευκές.

β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.

Τόπος παραλαβής των οινοσταφύλων θα είναι το Οινοποιείο στην Παλιανή, καθώς και τα Υποκαταστήματα Αστερουσίων και Αρκαλοχωρίου όπου η ημερομηνία έναρξης τους θα καθοριστεί από τα αντίστοιχα γραφεία τους. Παραλαβή θα γίνεται και στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

(2810) 378110, 792108, 791250

Υποκ/μα Αρκαλοχωρίου:28910/22223

Υποκ/μα Αστερουσίων: 28930/22309“.

Σχόλια