Αγριογούρουνα ξερίζωσαν καλλιέργεια φουντουκιάς στην περιοχή των Φαρσάλων ....

Πονοκέφαλο προκαλούν κοπάδια αγριόχοιρων στον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργεια φουντουκιάς, ενώ ε...


Πονοκέφαλο προκαλούν κοπάδια αγριόχοιρων στον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργεια φουντουκιάς, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα στο οδικό δίκτυο από την αιφνιδιαστική διέλευσή τους.

Επειδή η περιοχή είναι ξηρική, δεν έχει αυτήν την εποχή άλλες καλλιέργειες γύρω-γύρω, καθώς τα χωράφια έχουν αλωνιστεί. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για νεαρό αγρότη της περιοχής, ο οποίος έχει φυτέψει δέντρα φουντουκιές και βλέπει το βιος του να χάνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, δίχως να μπορεί να το σταματήσει.

Οι αγριόχοιροι κατεβαίνοντας στο χωράφι, είτε ξεριζώνουν τα δέντρα, είτε τα σπάνε στη μέση του κορμού του με αποτέλεσμα να τα πληγώνουν θανάσιμα.

Σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, δεν μπορούν να προσεγγίσουν στα κτήματά τους, υπό τον φόβο επιδρομής, με ενδεχόμενο τραυματισμό, από μεμονωμένο αγριόχοιρο ή κοπάδι το οποίο μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο εντός του χωραφιού.

Οι πληθυσμοί των αγριογούρουνων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κατεβαίνοντας από τα ημιορεινά στον κάμπο για την αναζήτηση τροφής, με αποτέλεσμα οι καταστροφές που προκαλούν να είναι μεγάλες σε αγροτικές καλλιέργειες και όχι μόνο.

Του Γ. Γκαντέλου

Πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια