Πέτη Πέρκα: Πλήγμα για την περιοχή της Φλώρινας ο μικρός αριθμός εισακτέων στο τμήμα Γεωπονίας

Στο μικρό αριθμό εισακτέων στο τμήμα Γεωπονίας Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρεται με δήλωση της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλ...


Στο μικρό αριθμό εισακτέων στο τμήμα Γεωπονίας Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρεται με δήλωση της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα. Όπως αναφέρει “έχω ξαναδηλώσει πως είναι θλιβερό αυτή η κυβέρνηση να μας επιβεβαιώνει συνεχώς για τα χειρότερα. ακόμα πιο θλιβερό είναι το πλήγμα που δέχονται τα περιφερειακά Ιδρύματα και τα Τμήματα εκτός κέντρου. Συγκεκριμένα, βλέπουμε το ιστορικό Τμήμα Γεωπονίας της Φλώρινας να υποδέχεται μόνο 12 εισακτέους από τις 299 διαθέσιμες θέσεις. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας ήδη έχει ζητήσει από τα περιφερειακά Ιδρύματα να καταθέσουν την πρότασή τους για τα εν λόγω Τμήματα, είτε να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, είτε σε αλλαγή γνωστικού αντικειμένου. Άλλη μία πρόβλεψη που η ΝΔ έρχεται και μας επιβεβαιώνει”.

Στη δήλωση της θέτει ακόμα και κάποια ερωτήματα, για τα οποία, όπως επισημαίνει οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες.Τα ερωτήματα είναι :

1. οι αλλαγές γνωστικών αντικειμένων παραπέμπουν στη φερόμενη «ακαδημαϊκότητα» που ανέφερε ο Υφυπουργός Συρίγος κατά την επίσκεψή του στη Φλώρινα; Αν ναι, πρόκειται για ακόμα μία παγκόσμια επιστημονική πρωτοτυπία της ΝΔ”

2. Οι συγχωνεύσεις είναι το Αθηνά ΙΙΙ με μανδύα, όπως έπραξαν πριν κάποια χρόνια με την απώλεια του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών; Ας μας το πουν ξεκάθαρα για να θυμηθεί ο τόπος για ποιους μιλάμε.

3. Η στήριξη στα Τμήματα και στις Σχολές του ΠΔΜ, συγκεκριμένα για τη Φλώρινα της βίαιης απολιγνιτοποίησης είναι η συγχώνευση; Έτσι θα στηρίξουν τη Γεωπονική Σχολή που προορίζονταν ως ο μοχλός της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου, το μέσο της συνέργειας για τον πρωτογενή τομέα;

4. Πως θα επιτύχουν τη βιωσιμότητα της Γεωπονικής Σχολής, αφού ακύρωσαν το δεύτερο Τμήμα, επέβαλαν ένα άδικο μέτρο (ΕΒΕ) που το μόνο που κατάφερε είναι να αφήσει το Τμήμα Γεωπονίας έωλο και όλα αυτά σε μια περιοχή που βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες της δίχως σχέδιο απολιγνιτοποίησης;

5. Τι θα κάνουν για το Τμήμα Κινηματογράφου στην Σχολή Καλών Τεχνών; Πόσα ακόμα στις καλένδες από τη ΝΔ;

Σημειώνει τέλος πως “αυτή η κυβέρνηση υποτιμά τον τόπο, τους πολίτες και υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα των «κολλητών», των λίγων. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τα Τμήματα της Φλώρινας, το στολίδι της Γεωπονικής Σχολής είναι βιώσιμο. Δεχόμαστε εδώ και δύο χρόνια μια ανηλεή επίθεση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αφού πρώτα υποσχέθηκε τα πάντα για τη Φλώρινα, τώρα ρημάζει και εκκενώνει ό,τι έχει απομείνει και στήθηκε προς όφελος της περιοχής μας… Το μόνο που δεν είναι βιώσιμο για τη Φλώρινα, τη Δυτική Μακεδονία και την χώρα είναι η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ. Η δέσμευση της προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρη: η ΕΒΕ, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησής μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που είναι ισοδύναμη με το αύριο της χώρας μας”.

 πηγή:ertnews.gr

Σχόλια