Την ευφυή γεωργία φέρνει η "Ενωση Μεσσηνίας" (βίντεο)

  Την ευφυή γεωργία στους αγρότες, στο κινητό τηλέφωνο του κάθε αγρότη, φέρνει η Ένωση Μεσσηνίας με τη διάθεση της εφαρμογής gaiasense1 της ... 

Την ευφυή γεωργία στους αγρότες, στο κινητό τηλέφωνο του κάθε αγρότη, φέρνει η Ένωση Μεσσηνίας με τη διάθεση της εφαρμογής gaiasense1 της Neuropublic.


Η εφαρμογή παρουσιάστηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης από τον διευθυντή Γιάννη Πάζιο και τα στελέχη της εταιρείας Γιώργο Παπαδήμα και Μηνά Πελεκάνο.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, μέσα από τη συνεργασία της με τη Neuropublic, η Ένωση Μεσσηνίας διαθέτει την εφαρμογή gaiasense1 για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, με σκοπό να βοηθήσει τους παραγωγούς της περιοχής να ωφεληθούν από την ευφυή γεωργία με ένα ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Με την εγγραφή τους στο gaiasense1, οι αγρότες της Μεσσηνίας αποκτούν πρόσβαση στις δυνατότητες και τα οφέλη του καινοτόμου συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense της Neuropublic απλά και οικονομικά.

Με το gaiasense1 οι αγρότες έχουν αξιόπιστη πρόγνωση καιρού και λαμβάνουν προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και τον κίνδυνο προσβολής της καλλιέργειάς τους από εχθρούς ή ασθένειες, στο κάθε χωράφι τους ξεχωριστά. Έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που τους βοηθούν να ποτίζουν και να ψεκάζουν πιο σωστά και βλέπουν πώς αναπτύσσεται η καλλιέργειά τους από όπου κι αν βρίσκονται, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και αυξάνοντας την ποιότητα και την κερδοφορία τους.

Η εφαρμογή βασίζεται στη δοκιμασμένη τεχνολογική και επιστημονική υποδομή του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense της Neuropublic, που εμπιστεύεται ήδη μεγάλος αριθμός αγροτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στην περιοχή μας στην καλλιέργεια της ελιάς και της πατάτας.

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την εφαρμογή από το προσωπικό της Ένωσης Μεσσηνίας και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους εύκολα και γρήγορα. Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 30 ευρώ + ΦΠΑ και η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας ή μετρητών κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης της εφαρμογής στα γραφεία της Ένωσης Μεσσηνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών Ενωσης:

  • Καλαμάτα, Ιατροπούλου 10, 27210 81095 - 22702 - 29073.
  • Μεσσήνη, Αθ. Διάκου 7, 27220 22270.
  • Πύλος, Μακρυγιάννη και Τσικλητήρα, 27230 22945.
  • Γαργαλιάνοι, τέρμα Νικολοπούλου, θέση Αγ. Γεώργιος, 27630 22213.
  • Φιλιατρά, Αποθ. Αν/σεως, 27610 32240.
  • Κυπαρισσία, Αλ. Καλαντζάκου και 25ης Μαρτίου, 27610 22231.
  • Μελιγαλάς, Λαντζούνη 4, 27240 22152.

πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχόλια