ΒΦΛ-Καβάλα: Κοινοποιούνται ομαδικές απολύσεις στους εργαζόμενους στα λιπάσματα

  Κοινοποιούνται σταδιακά οι απολύσεις των 128 εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας, οι οποίοι με δικαστικές αποφάσεις είχαν δικαιωθεί αλλά δεν...

 


Κοινοποιούνται σταδιακά οι απολύσεις των 128 εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας, οι οποίοι με δικαστικές αποφάσεις είχαν δικαιωθεί αλλά δεν είχαν επιστρέψει ποτέ στον τομέα εργασίας τους.
 

Πρόκειται για τους εργαζόμενους των λιπασμάτων που είχαν απολυθεί το 2016 με μηνύσεις σε βάρος τους, όταν οι ίδιοι είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση, είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, είχαν αρχικά δικαιωθεί και επαναπροσληφθεί. Δεν επέστρεψαν ποτέ στο αντικείμενο εργασίας τους, ενώ από τις αρχές του 2020 δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στο εργοστάσιο.


Την απογοήτευσή του για την απουσία στήριξής τους από τους κυβερνητικούς βουλευτές, εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Βιογιατζίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας.


Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι, οι οποίοι ανήκουν στο δυναμικό της αρχικής εταιρίας που είχε αναλάβει τη λειτουργία του εργοστασίου, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους δικαστικά και συνδικαλιστικά.

 Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια