Το ΑΚΚΕΛ ζητά από το ΥΠΑΑΤ να καλύψει το κόστος μεταφοράς των ζωοτροφών που έχουν συγκεντρωθεί σε όλη την Ελλάδα για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους

Το ΑΚΚΕΛ ζητάει από τον ΥΠΑΑΤ Σ. Λιβανό το υπουργείο να καλύψει το κόστος μεταφοράς των ζωοτροφών που έχουν συγκεντρωθεί σε όλη την Ελλάδα γ...


Το ΑΚΚΕΛ ζητάει από τον ΥΠΑΑΤ Σ. Λιβανό το υπουργείο να καλύψει το κόστος μεταφοράς των ζωοτροφών που έχουν συγκεντρωθεί σε όλη την Ελλάδα για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους.


ΠΡΟΣ: Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό 
minister-mailbox@hq.minagric.gr
ΣΧΕΤ.: Επείγουσα ανάγκη μεταφοράς ζωοτροφών και εφοδίων σε πυρόπληκτους
9/8/2021

Κύριε Υπουργέ,
Η πρωτοφανής καταστροφή από τις πυρκαγιές, που ακόμη καταστρέφουν τη χώρα, έχει δημιουργήσει πρόσθετα και πολλαπλά προβλήματα σε κτηνοτρόφους, σε σχέση με ζωοτροφές, εφόδια, φάρμακα για την περίθαλψη ζώων με εγκαύματα κλπ. Τα ζώα τα οποία σώθηκαν από τις πυρκαγιές κινδυνεύουν να ψοφήσουν από την πείνα, μιας και οι φωτιές κατέστρεψαν τις ζωοτροφές και ο οποίος βοσκότοπος έχει καεί ολοσχερώς. Κύριε υπουργέ η κτηνοτροφία στις πυρόπληκτες περιοχές στην κυριολεξία κινδυνεύει με αφανισμό.

Το ΑΚΚΕΛ έχει ξεκινήσει εκστρατεία βοήθειάς τους με συγκέντρωση των απαραίτητων και ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετές ζωοτροφές από όλη την Ελλάδα , αλλά το κόστος μεταφοράς τους είναι το πρόβλημα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και όπως γνωρίζετε η συγκέντρωση χρημάτων για ερανικό σκοπό απαιτεί μια τεράστια διαδικασία ειδάλλως είναι παράνομη σε βαθμό κακουργήματος. Για αυτό τον λόγο ζητούμε από το ΥΠΑΑΤ να βρει λύσεις ή να αναλάβει την μεταφορά τους.
Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ απάντησή σας για να συντονιστούμε.

Με τιμή,


Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Σχόλια