Στο πλευρό των μηλοπαραγωγών της Ζαγοράς ο Αγροτικός Σύλλογος

  Σοβαρά προβλήματα στην παραγωγής τους αντιμετωπίζουν, μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι ξηρασίας, οι αγρότες της Ζαγοράς. Ο έντονος και παρ...

 


Σοβαρά προβλήματα στην παραγωγής τους αντιμετωπίζουν, μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι ξηρασίας, οι αγρότες της Ζαγοράς. Ο έντονος και παρατεταμένος καύσωνας έχει ως αποτέλεσμα πολλά μήλα να καίγονται, ενώ σημαντική μείωση θα υπάρξει και στην παραγωγή του κάστανου.
Η ξηρασία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προβλημάτων και απλήρωτων αποζημιώσεων, καθιστώντας την καλλιέργεια και την ίδια την επιβίωση των αγροτών ακόμη δυσκολότερη.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς τονίζει πως δεν θα αφήσει κανένα αγρότη ξεκρέμαστο, αλλά θα παλέψει και θα διεκδικήσει άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όσους πλήττονται από την ξηρασία και κάλυψη του χαμένου εισοδήματος. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

• Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δημόσιος κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όσους πλήττονται από την ξηρασία.
• Άμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τους αγρότες που έπαθαν ζημιά από την ξηρασία.
• Αύξηση της εξευτελιστικής τιμής αποζημίωσης για τα μήλα ανά κιλό στα 61 λεπτά.
• Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο και αγροεφόδια και ταυτόχρονη μείωση των τιμών

 πηγή: ertnews.gr

Σχόλια