Η «διάσημη» γκορτσιά των Φαρσάλων δεν υπάρχει πια... «θύμα» των καιρικών φαινομένων

Τραβούσε σαν μαγνήτης, τα βλέμματα διερχομένων οδηγών, όλες τις εποχές, Φαρσαλινών και μη, και γενικότερα όλων όσων διέσχιζαν τον δρόμο της ...


Τραβούσε σαν μαγνήτης, τα βλέμματα διερχομένων οδηγών, όλες τις εποχές, Φαρσαλινών και μη, και γενικότερα όλων όσων διέσχιζαν τον δρόμο της επαρχιακής οδού Φαρσάλων - Λάρισας. Ο λόγος για την πιο διάσημη και πολυφωτογραφημένη γκορτσιά της περιοχής των Φαρσάλων, που δέσποζε μονάχη καταμεσής ενός αγροκτήματος στους λόφους των Χαλκιάδων, προσεγγίζοντας για τις πρώτες στροφές, την έβλεπες αντικριστά καθώς διέσχιζες τη συγκεκριμένη τοποθεσία.


Τις τελευταίες ημέρες και προς έκπληξη των περισσοτέρων, η γκορτσιά δεν στέκεται αγέρωχη, όπως άλλοτε. Στο σημείο, δεν υπάρχει πια, παρά μόνο μαρτυρεί ότι υπήρχε κάτι μεσούσης της καλλιέργειας. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι απέγινε η γκορτσιά. Την εξήγηση έδωσε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η ιδιοκτήτρια της καλλιέργειας, απαντώντας στα ερωτήματα πολιτών. Η ίδια σημείωσε ότι το δέντρο που βρισκόταν στο αγροτεμάχιό τους, τα τελευταία 100 χρόνια, είχε συναισθηματική, αισθητική και ιστορική αξία, για την οικογένειά της, συμπληρώνοντας όμως, ότι το αποτέλεσμα της σημερινής κατάστασής του, είναι απόρροια των τελευταίων έντονων καιρικών φαινομένων. Η ίδια προσθέτει ακόμα κάτι ελπιδοφόρο για το μέλλον λέγοντας ότι:

 «Το κομμάτι του κορμού που δεν έσπασε θα παραμείνει στο σημείο, με την ελπίδα ότι από 1-2 κλαδάκια θα υπάρξει νέα ζωή για την αγαπημένη μας γκορτσιά».

 Του Γ. Γκαντέλου

 

πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια