Ερώτηση Κώστα Κόλλια για αποζημιώσεις σε αγρότες της Κορινθίας που υπέστησαν ζημιές από τον καύσωνα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβαν...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, σχετικά με τις ζημιές– όπως αναφέρει η ερώτηση – που έχουν υποστεί όλες οι καλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, από τα φετινά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, θέτει καίρια ερωτήματα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με το ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, με σκοπό την άμεση στήριξη των πληττόμενων αγροτών, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες, καθώς και εάν υπάρχει πρόβλεψη για χορήγηση προκαταβολών στους πληγέντες αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές άνω του 80%.

Μεταξύ, άλλων, η ερώτηση, αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Υπουργέ, η κάλυψη της ζημιάς είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει άμεσα να σταλούν κλιμάκια για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων και στη συνέχεια, ικανός αριθμός έμπειρων εκτιμητών, με σκοπό την επιτόπια αποτίμηση της κατάστασης και την άμεση καταγραφή των ζημιών.

Η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική, με δεδομένο ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο τρύγος.

Σε περιοχές δε που η ζημιά είναι ολοκληρωτική, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., για τη χορήγηση προκαταβολής, ύψους 40% στους πληγέντες παραγωγούς, όπως ορθότατα πράξατε, ήδη, για τα πυρηνόκαρπα (…).

 πηγή: .ertnews.gr

Σχόλια