Τον επόμενο μήνα οι αποζημιώσεις παγετού, οι ενισχύσεις λόγω κορονοϊού & ειδικές πληρωμές για τους πυρόπληκτους...

Γκρίνια για τις καθυστερημένες πληρωμές. Αποζημιώσεις παγετού, ενισχύσεις λόγω κορονοϊού και ειδικές πληρωμές για τους πυρόπληκτους μετατίθε...


Γκρίνια για τις καθυστερημένες πληρωμές. Αποζημιώσεις παγετού, ενισχύσεις λόγω κορονοϊού και ειδικές πληρωμές για τους πυρόπληκτους μετατίθενται για τον επόμενο μήνα, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις για τακτοποίηση ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. 

Η δεύτερη δόση των προκαταβολών του παγετού, με τα υπόλοιπα από το εγκεκριμένο κονδύλι των 60 εκατ. ευρώ (που δόθηκε λειψό στην πρώτη πίστωση) να τοποθετείται στην καλύτερη περίπτωση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, αναμένεται να αφορά υπόλοιπες δενδρώδεις καλλιέργειες, µεταξύ των οποίων µήλα, αχλάδια και αµύγδαλα, ενώ παραµένουν σε εκκρεµότητα οι όψιµες ποικιλίες κερασιών στις ορεινές περιοχές, για τις οποίες θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος για πληρωµή αποζημιώσεων στην Κοµισιόν. 

Οσον αφορά στο ζωικό κεφάλαιο οι αποζημιώσεις για την ανανέωση και την αγορά νέων ζώων ή μελισσοσμηνών θα καταβληθούν μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έδωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια διαδοχικών συσκέψεων για τους πυρόπληκτους, σε Σπάρτη και Τρίπολη, στις αρχές της εβδομάδας. 

Όσον αφορά το φυτικό κεφάλαιο, ο πρόεδρος του οργανισμού δήλωσε ότι ήδη ολοκληρώνονται τα ατομικά πορίσματα, με την προκαταβολή να καταβάλλεται μέχρι τον Νοέμβριο. Αντίστοιχα για το ζωικό κεφάλαιο ανέφερε ότι θα πληρωθούν στο 100% της αξίας τους οι δηλωμένες απώλειες ζώων και τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του Σεπτεμβρίου. 

Ιδιαίτερα για τις ελαιοκαλλιέργειες, σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΕΛΓΑ προτίθεται να προχωρήσει και στην αποζημίωση για την εκφύτευση και φύτευση νέων δενδρυλλίων για τα οποία οι παραγωγοί θα στηριχθούν για την απώλεια του εισοδήματός τους για τα προσεχή 4 χρόνια. Στόχος του φορέα, όπως τονίστηκε, είναι να δοθούν άμεσα χρήματα στους δικαιούχους, να λάβουν μία προκαταβολή μέχρι τον Νοέμβριο.

πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια