Νέες αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος

Πληθαίνουν οι συμφωνίες μεμονωμένων παραγωγών, αλλά και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών με γαλακτοβιομηχανίες για το πρόβειο γάλα. Οι περισσότερ...


Πληθαίνουν οι συμφωνίες μεμονωμένων παραγωγών, αλλά και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών με γαλακτοβιομηχανίες για το πρόβειο γάλα. Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι εκτιμούν ότι μπορεί να ανεβεί κι άλλο η τιμή το επόμενο διάστημα. Έτσι μέχρι σήμερα κλείστηκε συμφωνία με τιμή 1,25

ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα από τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (ΓάλαΕλάς) με την εταιρεία Μπίζιος. Το deal προβλέπει την απορρόφηση 4.000 τόνων γάλακτος κι ακολούθησε η συμφωνία που έκλεισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων Λιβαδίου Ελασσόνας με την εταιρεία Κολιός στην τιμή 1,20 ευρώ το κιλό. 

Ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Καρυάς Ελασσόνας έκλεισε επίσης συμφωνία με την εταιρεία Μπίζιος για το πρόβειο γάλα στην τιμή των 1,20 ευρώ το κιλό. Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, κλείδωσε μια ακόμα συμφωνία, μεταξύ της Ομάδας Κτηνοτρόφων Ολύμπου από τα Καλύβια Ελασσόνας και της εταιρείας Μπέλας. 

Η συμφωνία αφορά στη γαλακτοκομική περίοδο, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα 2.000 τόνους γάλακτος, με την τιμή στα 1,22 ευρώ το κιλό. Σίγουρα αναμένονται κι άλλες συμφωνίες εταιρειών ακόμα και με μεμονωμένους προβατοτρόφους και τιμές από 1,17 έως και 1,24 ευρώ ανά κιλό, για τη νέα σεζόν.

πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια