Καύσωνας- Οδηγίες ΥπΑΑΤ: Τι πρέπει να προσέχουν οι εργαζόμενοι του πρωτογενούς τομέα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι σήμερα και τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμ...


Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι σήμερα και τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων " Οι ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες με τον πρωτοφανή καύσωνα, επιβάλλουν επαγρύπνηση όλων. Οι συνθήκες είναι αποτρεπτικές για κάθε είδους εργασίες που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιές. Θυμίζουμε ότι κατά την αντιπυρική περίοδο, δηλαδή έως τον Οκτώβριο, απαγορεύεται ρητά η καύση κλαδιών και χόρτων σε όλη την επικράτεια.


Παρακαλούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν κάθε μορφής καύσιμη ύλη από επικίνδυνους χώρους και να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των καλλιεργούμενων αλλά και των δασικών εκτάσεων".


" Αν ο κάθε ένας από μας, αγρότης και κτηνοτρόφος, προστατεύει τη δική του περιουσία, τότε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προστατεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Οφείλουμε όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του πλευρά, να προστατεύουμε τα δάση, που αποτελούν περιουσία όλων μας, αλλά κυρίως πηγή ζωής των παιδιών μας.


Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας. Καλούμε αμέσως το 112", προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση. 

 enikonomia.gr

 

Σχόλια