Επείγουσα επιστολή Μπουρνού σε Πλακιωτάκη: Ξεμένουν από ζωοτροφές οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Κατεπείγουσα επιστολή απέστειλε χθες (Πέμπτη 12/08) στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Ν. Λέσ...


Κατεπείγουσα επιστολή απέστειλε χθες (Πέμπτη 12/08) στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα ανεφοδιασμού της Λέσβου σε ζωοτροφές.

Στην επιστολή του, ο Γιάννης Μπουρνούς, τονίζει ότι το τελευταίο χρονικό οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στον εφοδιασμό τους με ζωοτροφές, εξαιτίας της βλάβης που υπέστη το εμπορικό πλοίο Ro/Ro ARMENISTIS, αλλά και του μεγάλου χρονικού διαστήματος, που θα χρειαστεί μέχρι αυτό να επισκευαστεί και να καταστεί πάλι λειτουργικό για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Επιπλέον, η αυξημένη κίνηση των επιβατικών πλοίων με προορισμό την Λέσβο δεν επιτρέπει την ικανοποίηση των αναγκών των κτηνοτρόφων, αφού πολλά φορτηγά με ζωοτροφές περιμένουν μάταια στα λιμάνια της Καβάλας και του Πειραιά να επιβιβαστούν σε κάποιο επιβατικό πλοίο.


 
"Ειδικά οι κτηνοτρόφοι του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσότοπου Λέσβου", συνεχίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, "του οποίου οι αποθήκες κάηκαν πρόσφατα ολοσχερώς από πυρκαγιά, αντιμετωπίζουν για τον λόγο αυτό, το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς έχουν βρεθεί ήδη σε πλήρη αδυναμία να ταΐσουν τα ζώα τους εφόσον έχει διακοπεί ο συνεχής και απρόσκοπτος εφοδιασμό τους με ζωοτροφές".

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ο απρόσκοπτος εφοδιασμός των κτηνοτρόφων της Λέσβου με ζωοτροφές. 
 
Αφενός εξασφαλίζοντας κάποια φορτία να εισέλθουν στα επιβατικά πλοία με προορισμό τη Λέσβο από τα λιμάνια του Πειραιά και της Καβάλας και αφετέρου, μέχρι την επισκευή του Ro/Ro ARMENISTIS, να εξυπηρετείται η Λέσβος από κάποιο άλλο όμοιου τύπου και δυνατοτήτων πλοίο.

 

Σχόλια