Δεν θα γίνει εκτίμηση ζημιάς στην παραγωγή μήλων από τον ΕΛΓΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς- Μουρεσίου

Μετά από επικοινωνία του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, έγινε ξεκάθαρο ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς- Μουρε...


Μετά από επικοινωνία του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, έγινε ξεκάθαρο ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς- Μουρεσίου το θερμόμετρο δεν έφτασε στους 40ο, οπότε και δεν προβλέπεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ να γίνουν εκτιμήσεις και κατά συνέπεια δεν υπάρχει πρόβλεψη αποζημίωσης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΑΣ Ζαγαράς επισημαίνει ότι:

“Οι αγρότες της περιοχής έχουν απώλεια παραγωγής και ζημιά στην παραγωγή τους με αποτέλεσμα να έχουν μείωση εισοδήματος. Για αυτό το οργανωμένο αγροτικό κίνημα εδώ και χρόνια ζητάει την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Επίσης ζητάμε από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα μας και να προχωρήσει στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες που επλήγησαν από τον καύσωνα. Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση για το επόμενο διάστημα, καθώς θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος“.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια