Ολοκληρώθηκε ο τρύγος των λευκών ποικιλιών του αστικού αμπελώνα Δήμου Θεσσαλονίκης

Παρουσία Ζέρβα ο τρύγος των λευκών ποικιλιών του αστικού αμπελώνα .Τα λευκά σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο του κτήματος Γεροβασιλείου,...


Παρουσία Ζέρβα ο τρύγος των λευκών ποικιλιών του αστικού αμπελώνα .Τα λευκά σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο του κτήματος Γεροβασιλείου, για να παραχθεί η «Γοργόνα», το κρασί του δήμου Θεσσαλονίκης .Με σχεδόν διπλάσια παραγωγή σε σχέση με αυτή της περσινής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο τρύγος των λευκών ποικιλιών στον αστικό αμπελώνα του δήμου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καυτανζογλείου.
astikos-ampelonas-zervas.jpg


Εργαζόμενοι του τομέα Πρασίνου αλλά και φοιτητές Γεωπονίας, Δασολογίας και Δασοκομίας, που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στον χώρο του αμπελώνα για τον τρύγο των λευκών ποικιλιών (ρομπόλα, μαλαγουζιά).

Φέτος συλλέχθηκαν 16 κιβώτια ρομπόλα από εννέα πέρυσι και 26 κιβώτια μαλαγουζιά από 14 πέρυσι. Τα λευκά σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο του κτήματος Γεροβασιλείου, για να παραχθεί η «Γοργόνα», το κρασί του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει ο τρύγος και των ερυθρών ποικιλιών.

πηγή:  makthes.gr

Σχόλια