Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας : Σε εφαρμογή το πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων & στα πυρόπληκτα της Ηλείας

Σε εφαρμογή και για τις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας μπαίνει το πρόγραμμα( που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη) περισυλλο...


Σε εφαρμογή και για τις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας μπαίνει το πρόγραμμα( που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη) περισυλλογής, διαχείρισης ή / και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα για την τριετία 2021-2023 συνολικής δαπάνης μέχρι του ποσού των 2.962.499,46 ευρώ. 

Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει (χωρίς κόστος για τους ίδιους) την ανάγκη των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας για τη διαχείριση των νεκρών παραγωγικών ζώων (βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα) με τρόπο που προστατεύει την Υγεία των Ζώων, το Περιβάλλον, αλλά και τη Δημόσια Υγεία. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεωπόνος Τ.Ε.,  Θεόδωρος Βασιλόπουλος που βρέθηκε όλες αυτές τις ημέρες στις πυρόπληκτες περιοχές διαπίστωσε την ανάγκη περισυλλογής των νεκρών ζώων και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τους κτηνοτρόφους να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 89 60 100 προκειμένου να δηλώνουν την ύπαρξη νεκρού ζώου. 

Η δήλωση πρέπει να γίνεται άμεσα και ο κτηνοτρόφος να διαθέτει πρόχειρο το μητρώο της εκτροφής του προκειμένου να τα επιδεικνύει στον οδηγό του αναδόχου κατά την παραλαβή.

Σχόλια