Απόσταξη Κρίσης: Στο πλευρό των αμπελουργών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Πάνω από 100 τόνοι σταφυλιών οδηγήθηκαν στη χωματερή

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι αμπελουργοί του Ηρακλείου, λόγω του ότι τα πενιχρά κονδύλια του μέτρου για την απόσταξη κρίσης και των...


Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι αμπελουργοί του Ηρακλείου, λόγω του ότι τα πενιχρά κονδύλια του μέτρου για την απόσταξη κρίσης και των ποσοτήτων απόσυρσης υπολείπονται κατά πολύ των απαιτούμενων, αναδεικνύουν με κοινή Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η αδιαφορία που επιδεικνύει ο υπουργός για τα προβλήματα των αμπελουργών (ο οποίος δεν έχει καν απαντήσει σε σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε στην αρχή της οινοποιητικής περιόδου, σε σύσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου) σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα της φετινής περιόδου, αλλά και τις κατακόρυφες αυξήσεις σε φυτοφάρμακα, λιπάσματα και καύσιμα, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες του τόπου μας.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι οι δεξαμενές των οινοποιητικών μονάδων – κυρίως της Ένωσης Ηράκλειου – είναι ήδη γεμάτες, έχουν ως αποτέλεσμα σε αρκετούς αμπελώνες να μην έχει πραγματοποιηθεί συγκομιδή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να χάνουν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς.

Οι βουλευτές, αφού επισημαίνουν ότι η Ένωση Ηρακλείου έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της παραγωγής του ν. Ηρακλείου και υπάρχει ανάγκη να εγκριθούν πρόσθετες ποσότητες οίνων για απόσταξη κρίσης, ζητούν από τον υπουργό αύξηση στα σχετικά κονδύλια και στις ποσότητες απόσυρσης, καθώς και άτοκη χρηματοδότηση των Συνεταιριστικών Οργανώσεων με την εγγύηση του Δημοσίου, για την απορρόφηση μεγαλύτερων ποσοτήτων οινοσταφύλων, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών.

 πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ

Σχόλια