Εν αναμονή των κορονοενισχύσεων

Δρομολογείται η χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε παραγωγούς, αρχικά θερμοκηπιακών καλλιεργειών, καρπουζιού, πατάτας και βουβαλοτρόφους Με αφο...


Δρομολογείται η χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε παραγωγούς, αρχικά θερμοκηπιακών καλλιεργειών, καρπουζιού, πατάτας και βουβαλοτρόφους

Με αφορμή ρεπορτάζ της «Ε» τις προηγούμενες ημέρες, στο οποίο καταγράφονταν η δυσαρέσκεια των παραγωγών προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των κορονοενισχύσεων, έγινε γνωστό ότι η όποια καθυστέρηση προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών και σιγά σιγά με την Τροποποίηση της ΚΥΑ 720/132077 δρομολογείται η χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε παραγωγούς, αρχικά θερμοκηπιακών καλλιεργειών, καρπουζιού, πατάτας και βουβαλοτρόφους. 

Η έκδοση της προηγούμενης ΚΥΑ τον περασμένο Μάιο προέβλεπε την αποστολή στοιχειών από την ΑΑΔΕ προς το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει ο απαραίτητος συμψηφισμός με την επιστρεπτέα προκαταβολή. 

Ωστόσο η διαδικασία αυτή καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εύλογες αντιδράσεις από τους παραγωγούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας. 

Οι τιμές των ενισχύσεων ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες ανέρχονται σε: 140 ευρώ για υπαίθριο καρπούζι, mini και obla, 205 ευρώ για καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, 500 ευρώ για τομάτα θερμοκηπιακής καλλιέργειας (εκτός Κρήτης) και 210 ευρώ για αγγούρι θερμοκηπιακής καλλιέργειας (εκτός Κρήτης).

πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια