Μοχάμεντ Νταράουσε: Ποιοτικό & καθαρό βαμβάκι χωρίς ξένες ύλες για να ξεκλειδώσουν οι ασιατικές αγορές ..

Ο προϊστάμενος του Ινστιτούτου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Μοχάμεντ Νταράουσε σε συνέντευξη του στη Θεσσαλία Τηλεόραση ανέφερε πως...Ο προϊστάμενος του Ινστιτούτου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Μοχάμεντ Νταράουσε σε συνέντευξη του στη Θεσσαλία Τηλεόραση ανέφερε πως για να ξεκλειδώσουμε τις ασιατικές αγορές, που αποζητούν ποιοτικό βαμβάκι για τα κλωστήρια θα πρέπει οι παραγωγοί να φροντίσουν το προϊόν τους να μην έχει ξένες ύλες, ώστε να επιτευχθεί η λευκότητα. 

Ο κ. Νταραουσε στάθηκε και στο γεγονός ότι ως χώρα μας λείπει η οργάνωση και το μάρκετιγκ με αποτέλεσμα να μην έχουμε ακόμη προσλάβει την προστιθέμενη αξία στο προϊόν από τις διεθνείς αγορές, εκμεταλλευόμενοι ότι το ελληνικό είναι το μοναδικό non gmο (μη γενετικά τροποποιημένο) βαμβάκι παγκοσμίως.

Μάλιστα ανέφερε πως πριν από τέσσερα χρόνια μεγάλος ελβετικός οίκος ήθελε να προωθήσει σποροπαραγωγή στην Ελλάδα, συμβατικού βιολογικού βαμβακιού (μη γενετικά τροποποιημένου) και ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Βάμβακος στην Καρδίτσα, αλλά χάθηκε η ευκαιρία, καθώς δεν υπήρχε μία μεγάλη ομάδα παραγωγών τότε ή ένας συνεταιρισμός για να το υποστηρίξει σε έκταση μεγαλύτερη από τα 10.000 στρέμματα

πηγή: με πληροφορίες youtube.comthessaliatv.gr

Σχόλια