Μέτρα στήριξης & ενίσχυση ζητούν οι παραγωγοί επιτραπέζιων σταφυλιών στον Άσσο Κορινθίας

Μέτρα στήριξης των παραγωγών σταφυλιών, στην περιοχή της Κορινθίας, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες, λόγω των εξα...


Μέτρα στήριξης των παραγωγών σταφυλιών, στην περιοχή της Κορινθίας, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, του φετινού καλοκαιριού, ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ‘Ασσου Κορινθίας.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Α.Σ. ‘Ασσου – αφού αναφέρεται εκτενώς, στις δυσμενείς για την καλλιέργεια των σταφυλιών, καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού – ζητά, ειδικότερα:

Την ένταξη των επιτραπέζιων σταφυλιών του Νομού Κορινθίας στο πρόγραμμα ενισχύσεων de minimis, βάσει του κανονισμού της Ε.Ε όπως συνέβη και στην Κρήτη.

Την επίσπευση των αποτελεσμάτων των εκτιμήσεων για τις ζηµιές από τον παγετό και την γρήγορη πληρωμή προκαταβολών των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί.

Την άµεση εκτίµηση των ζηµιών, από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Την προσαρµογή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, στα κλιµατολογικά δεδοµένα της εποχής και την ενίσχυση ενεργητικών µέτρων αντιμετώπισης των εντόνων καιρικών φαινομένων.

Το άμεσο πάγωμα, για τουλάχιστον 2 χρόνια, όλων των δανειακών υποχρεώσεων και χωρίς επιβάρυνση, επιπλέον τόκων, προς τις τράπεζες.

Την άμεση ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για ένα έτος.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια