Μ. Χατζηγιαννάκης: Διακυβεύονται ζωές στην επόμενη σφοδρή βροχόπτωση στη Β. Εύβοια μετά την πυρκαγιά

“Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το γεγονός ότι η πολιτική προστασία δεν μπορεί να γίνεται με όρους επικοινωνιακού...


“Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το γεγονός ότι η πολιτική προστασία δεν μπορεί να γίνεται με όρους επικοινωνιακούς, γιατί αν δεν πραγματοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, αν δεν δοθούν κονδύλια στο νέο Υπουργείο και αν δεν υπάρξει ένας υπερκομματικός σχεδιασμός δράσης τουλάχιστον δεκαετίας, πάλι θα έχουμε κάνει μία τρύπα στο νερό και θα περιμένουμε την επόμενη σφοδρή κακοκαιρία”, ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αν. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο, Μαρία Τσατζαλή.Ο βουλευτής Ευβοίας σημείωσε ότι η Βόρεια Εύβοια κινδυνεύει, για άλλη μία φορά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, από πλημμύρες και ότι ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να τρέξουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα. “Η τραγική περσινή εμπειρία της Εύβοιας, πρόσθεσε, στον Λήλαντα και στον Μεσσάπιο δεν μπορεί να συνεχιστεί και να γίνει το ίδιο στη Βόρεια Εύβοια που βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη”.

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, υποστήριξε πως είναι πραγματικά επικίνδυνο να συνεχιστεί η κυβερνητική ανικανότητα και αδράνεια όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα: “Σήμερα πέρασα από τη γέφυρα του Βασιλικού και εκτός από κάτι πέτρες που έχει βάλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και ένα χρόνο. Δεν είναι αστεία υπόθεση η αντιμετώπιση της πολιτικής προστασίας, στην επόμενη σφοδρή βροχόπτωση στη Βόρεια Εύβοια διακυβεύονται ζωές”.

Σχόλια