Ερώτηση Οδ. Κωνσταντινόπουλου για πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς & ελαιοτριβεία Αρκαδίας & Ηλείας

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς και τα ελαιοτριβεία σε Αρκαδία και Ηλεία, ζητά με ερώτησή του, στη Βουλή, ο βου...


Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς και τα ελαιοτριβεία σε Αρκαδία και Ηλεία, ζητά με ερώτησή του, στη Βουλή, ο βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μαζί με τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη, ζητάνε απ’ τους αρμόδιους Υπουργούς, όπως εφαρμόσουν οριζόντια μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων κλάδων του τομέα της ελαιοπαραγωγής, σε Ηλεία και Αρκαδία.

Ζητούν, όπως τα μέτρα αυτά, να είναι σαν και εκείνα της Εύβοιας.

Επίσης, επιθυμούν, όπως η κυβέρνηση, προχωρήσει σε χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη της ενιαίας ελαιοπαραγωγικής περιοχής Ηλείας – Αρκαδίας, ώστε να επέλθει ανασύσταση της καλλιέργειας.

Οι δύο βουλευτές, ρωτούν να πληροφορηθούν, τους τρόπους που θα αναπληρωθεί το σύνολο του φυτικού κεφαλαίου, που χάθηκε και που αφορά σε καλλιέργειες, καθώς, επίσης και τον τρόπο που σκέφτεται η κυβέρνηση να καλύψει την απώλεια του εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών για τα επόμενα έτη.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια