Ευκαιρία διεκδίκησης του μεταφορικού ισοδύναμου για τους αγρότες της Κρήτης η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας

Να ενταχθούν όσοι περισσότεροι κωδικοί γίνεται στο μεταφορικό ισοδύναμο με τη νέα μελέτη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αυξήσε...


Να ενταχθούν όσοι περισσότεροι κωδικοί γίνεται στο μεταφορικό ισοδύναμο με τη νέα μελέτη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αυξήσεων που θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα για επιχειρήσεις και για πολίτες», ζήτησε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος και εγκαινίασε την 4η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας.

Από το βήμα της Έκθεσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε την σημασία της επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου, ενώ συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα στο περιθώριο της εκδήλωσης υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την Κρήτη, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες που θα πρέπει κι εκείνοι να έχουν προνόμια άλλων νησιωτικών περιοχών.  

Παράλληλα, επεσήμανε τη θετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. Αναφορικά με τε τις μόνιμες εγκαταστάσεις της Αγροτικής Έκθεσης ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης, μόλις θα ετοιμαστεί η μελέτη των εγκαταστάσεων της Αγροτικής Έκθεσης θα δημοπρατήσει το έργο που «θα αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Ιεράπετρα, το Λασίθι και όλο τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος ενώ στη διάρκεια των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ΚΚΕ Ηρακλείου Μανόλης Συντυχάκης και Μέρα 25 Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ έδωσαν το “παρών” ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Ακολούθησε περιήγηση των τοπικών αρχών, φορέων και των πολιτών που συμμετείχαν στα περίπτερα της έκθεσης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο επιχειρήσεων Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης καθώς και το BIC Κρήτης.

 πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ

Σχόλια