Αγροτεχνολογία : Παγκόσμιες συνεργασίες για την προώθηση της τεχνολογίας στη ντομάτα θερμοκηπίου

Ο   μεγαλύτερος παραγωγός υδροπονικής ντομάτας θερμοκηπίου της Αυστραλίας, Costa Group, υπέγραψε συμφωνία με την Ισραηλινή Arugga για την ...


Ο μεγαλύτερος παραγωγός υδροπονικής ντομάτας θερμοκηπίου της Αυστραλίας, Costa Group, υπέγραψε συμφωνία με την Ισραηλινή Arugga για την ανάπτυξη και εφαρμογή ρομπότ επικονίασης σε δέκα εκτάρια καλλιέργειας ντομάτας θερμοκηπίου της Costa, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται για την ανταλλαγή και την εφαρμογή τεχνολογίας. 

Οι ντομάτες καλλιεργούνται σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες εγκαταστάσεις θερμοκηπίου της Αυστραλίας, στην πόλη της Νέας Νότιας Ουαλίας. Συνολικά, τα θερμοκήπια της Costa έχουν έκταση 302.400 τετραγωνικών μέτρων και κατά τη διάρκεια αιχμής, η παραγωγή περιέχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο φυτά. Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αύξησης της παραγωγής της κατά 33%-40%.

Η Arugga ιδρύθηκε το 2017, αναπτύσσοντας ρομποτικές λύσεις για την παρακολούθηση φυτών σε θερμοκήπια. Πλέον, έχει επικεντρώσει την πρώιμη ανάπτυξη των προϊόντων της στη ρομποτική επικονίαση. Η ίδια αποτελεί εταιρεία χαρτοφυλακίου της εταιρικής σχέσης Smart Agro R&D.

Σύμφωνα με την Dganit Vered, διευθύνοντα σύμβουλο της Smart Agro, «η ισραηλινή βιομηχανία αγροτεχνολογίας βιώνει σημαντική δυναμική, παράλληλα με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και λαμβάνει υπόψη την έλλειψη πόρων όπως το νερό, τη γη και τις μέλισσες. Ο συνεχής πόλεμος ενάντια στις ασθένειες των φυτών απαιτεί δημιουργικές τεχνολογικές λύσεις. Πιστεύω ότι η εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η Arugga, θα προσφέρει μια πραγματική λύση για τα υπάρχοντα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά των θερμοκηπίων».

 πηγή: gargalianoionline.gr

Σχόλια