“Πέφτουν” οι υπογραφές για τον παγκρήτιο φορέα ελαιολάδου

Σημαντική μέρα για το κρητικό ελαιόλαδο η  Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, καθώς το μεσημέρι της ίδιας μέρας καλούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων της ...


Σημαντική μέρα για το κρητικό ελαιόλαδο η  Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, καθώς το μεσημέρι της ίδιας μέρας καλούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Ηρακλείου συνεταιριστές απ’όλο το νησί, για να υπογράψουν το καταστατικό της πρώτης παγκρήτιας συνεταιριστικής οργάνωσης για την τυποποίηση και διακίνηση του “χρυσού” της Κρήτης, με την επωνυμία “ΑΕΣ ΚΡΗΤΩΝ ΕΝΩΣΙΣ ΑΕ”.

Παράλληλα, την ίδια μέρα θα οριστεί η προσωρινή διοίκηση του παγκρήτιου συνεταιριστικού φορέα για την τυποποίηση και την διακίνηση του έξτρα παρθένου κρητικού ελαιολάδου, από τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των Αγροτικών Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου και του ertnews, η προσωρινή σύνθεση της εννιαμελούς διοίκησης, αναμένεται να αποτελείται από τους προέδρους των ισάριθμων συνεταιριστικών οργανώσουν που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, από την Ένωση Ηρακλείου αναμένεται να συμμετάσχει ο Σταύρος Γαβαλάς, από την Ένωση Πεζών ο Μανόλης Μπέρκης, από την Ένωση Μεσαράς ο Νίκος Ζαχαριουδάκης, από την Ένωση Ρεθύμνου ο Γιάννης Γλεντζάκης, από την Ένωση Μυλοποτάμου ο Μανόλης Κουγιουμτζής, από την Ένωση Μεραμβέλλου ο Νίκος Ζαχαριάδης, από την Ένωση Ιεράπετρας ο Χαράλαμπος Δραγασάκης, από την Ένωση Χανίων ο Χαρίλαος Βλαζάκης και από τον Αγροτικό Σύλλογο Γραμβούσας ο Βασίλης Κουτσαυτάκης.

Διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα θα είναι η πρώην αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Θεανώ Βρέντζου.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια