Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των σταφιδοπαραγωγών της χώρας– Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΝΕ Αχαϊας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον Συντονιστή του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ Φάνη Κουρεμπέ, του Bουλευ...


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον Συντονιστή του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ Φάνη Κουρεμπέ, του Bουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, τους Συντονιστή και Αναπληρωτή Συντονιστή της ΝΕ Αχαΐας Μιχάλη Σιδηρόπουλο και Ανδρέα Ριζούλη, τα μέλη της ΝΕ Αχαϊας Λίτσα Λιόπα-Τσακαλίδη και Άκη Μουρίκη και τη συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Αιγίου Τασία Σταυροπούλου , συναντήθηκαν με τη διοίκηση της Παναιγιαλείου ΑΕΣ, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία του ζητήματος που έχει προκύψει από τις επιπτώσεις της Covid-19, στην εμπορία της σταφίδας και την αντιμετώπιση και διαχείριση της από το ΥΠΑΑ&Τ και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της συνεταιριστικής οργάνωσης, αν και το πρόβλημα ήταν γνωστό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Μάρτιο του 2021, δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια, ώστε να αποσυρθούν οι αδιάθετες ποσότητες και να οδηγηθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και στην παραγωγή αλκοόλης για απολυμαντικά. Το μόνο που ενδιέφερε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΠΕΣ, ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις κατά τη φιέστα του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής του Υπουργείου είναι να κατρακυλήσει η τιμή της σταφίδας κατά 30 λεπτά, στην έναρξη της εμπορίας, με την συνέχεια να διαγράφεται ακόμα χειρότερη. Διαφαίνεται ότι στόχος του Υπουργείου είναι να πλήξει τη συνεταιριστική διαχείριση του προϊόντος με απώτερο σκοπό να μετατρέψει τους παραγωγούς έρμαια των ιδιωτικών συμφερόντων.

Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίστηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποτραπεί η διάλυση της σταφιδοπαραγωγής στη χώρα. Δεν θα επιτραπεί στη ΝΔ να αναβιώσει το «σταφιδικό πρόβλημα», για άλλη μια φορά, μόνο και μόνο γιατί έχει υποκύψει στα συμφέροντα ιδιωτών σταφιδεμπόρων.

Το Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανέλαβε την πρόταση για κοινωνική απόσυρση, η οποία είναι σύμφωνη και με τις προτάσεις της ΕΕ, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, και καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης που για άλλη μια φορά νοιάζεται για τα «δικά της παιδιά», για τους λίγους και όχι για τους αγρότες που συνεχίζουν να δίνουν ζωή στην ύπαιθρο.

Επίσης δεσμεύτηκε, ότι θα είναι στο πλευρό των αγροτών και θα κλιμακώσει τις παρεμβάσεις του, ώστε να μην πληγεί το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών, να στηριχτεί το στρατηγικό για τη χώρα προϊόν και να απαλλαγεί ο αγροτικός κόσμος από την πολιτική της ΝΔ.

Κάλεσε την διοίκηση της ΠΕΣ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει στην συγκρότηση ενός διεκδικητικού πλαισίου κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων όπως οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

 

Σχόλια