Ιταλία : Αναγκαία η αύξηση της παραγωγής σιταριού & καλαμποκιού για αυτάρκεια & διατροφική κάλυψη της χώρας

Ανάγκη αύξηση της παραγωγής σιταριού και καλαμποκιού στην Ιταλία λέει η Coldiretti Στην ανάγκη αύξησης σιτηρών και καλαμποκιού στην Ιταλία α...


Ανάγκη αύξηση της παραγωγής σιταριού και καλαμποκιού στην Ιταλία λέει η Coldiretti
Στην ανάγκη αύξησης σιτηρών και καλαμποκιού στην Ιταλία αναφέρεται μελέτη της ιταλικής συνεταιριστικής οργάνωσης

Στην ανάγκη αύξησης της παραγωγής σιτηρών και καλαμποκιού στην Ιταλία αναφέρεται πρόσφατη μελέτη της ιταλικής συνεταιριστικής οργάνωσης Coldiretti.

Στην Ιταλία - εξηγεί η Coldiretti - είναι απαραίτητο να αυξηθεί η παραγωγή για να καλυφθεί το έλλειμμα 64% μαλακού σίτου και 40% σκληρού σίτου, που προορίζονται για την παραγωγή ψωμιού και ζυμαρικών, για τα οποία έχει σημειωθεί μείωση της αυτάρκειας στην χώρα μετά τις μαζικές εισαγωγές από τον Καναδά.

Όσον αφορά το καλαμπόκι, απαραίτητο για τη διατροφή των ζώων και για τις παραγωγές τυριών και αλλαντικών που έχουν κατοχυρωθεί σαν ΠΟΠ, η Ιταλία - συνεχίζει η Coldiretti - καλύπτει περίπου το ήμισυ των αναγκών της (53%).

Μεγάλες εισαγωγές γίνονται και στη σόγια, αφού η Ιταλία παράγει περίπου το 1/3 των αναγκών της (31%), σύμφωνα με τα στοιχεία του Ismea.

Στο μεταξύ το 75% του αγελαδινού γάλακτος που καταναλώνεται στην αγορά αρμέγεται σε ιταλικούς στάβλους και το 55% της απαιτήσεων σε κρέας παράγεται από Ιταλούς κτηνοτρόφους. Εξαίρεση αποτελεί η παραγωγή κρέατος κοτόπουλου και αυγών, όπου η χώρα έχει φτάσει να έχει αυτάρκεια.


Παϊσιάδης Σταύρος 

πηγή:agrotypos.gr

Σχόλια