Αντιπλημμυρικά στον Πορταϊκό ποταμό στα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πορταϊκό ποταμό στα Τρίκαλα, στη συμβολή με τον Π...


Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πορταϊκό ποταμό στα Τρίκαλα, στη συμβολή με τον Πηνειό ποταμό, στην περιοχή της γέφυρας του Παραποτάμου. 

Η κοίτη του ποταμού καθαρίζεται, αποκαθιστώνται και υψώνονται τα αναχώματα, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση συρματοκιβωτίων για την προστασία των θεμελίων της γέφυρας του Παραποτάμου.

Οι εργασίες εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προστασία δώδεκα παραποτάμων του Πηνειού στην περιοχή των Τρικάλων:

 των Κλεινοβίτη, Ίωνα, Μαλακασιώτη, Πάμισου, Νεοχωρίτη, Μέγα, Ενιπέα, Πορταϊκού και του παραποτάμου του Μπεντένη και του Ληθαίου με τους παραποτάμους του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη. 

«Με σύμμαχο τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας επενδύουμε στην πρόληψη για την προστασία των ανθρώπινων αγαθών, των δημόσιων υποδομών και του περιβάλλοντος» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 «Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε και υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο ολοκληρωμένο έργο με διευθετήσεις και καθαρισμούς ποταμών στην περιοχή των Τρικάλων, ενώ παράλληλα στερεώνουμε τις γέφυρες που διασχίζουν τα ποτάμια. Συγχρονίζουμε τα έργα με τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτεί η εποχή ώστε να είναι πιο ανθεκτικά στις πιέσεις της κλιματικής αλλαγής» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια