Θανάσης Πετράκος: "Νεκροθάφτες της κορινθιακής σταφίδας"...

«Νεκροθάφτες της κορινθιακής σταφίδας» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσ...


«Νεκροθάφτες της κορινθιακής σταφίδας» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.


Συγκεκριμένα ο κ. Πετράκος δήλωσε:

 «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μείνει στην ιστορία ως νεκροθάφτης της μαύρης σταφίδας, διότι υποχρεώνει τους σταφιδοπαραγωγούς να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια της μαύρης σταφίδας. Αρνήθηκαν και αρνούνται να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα των σταφιδοπαραγωγών για απόσυρση των αποθεμάτων - πλεονασμάτων της μαύρης σταφίδας, γεγονός που οδηγεί στην κατάρρευση της τιμής της. 
Ευθύνες όμως έχει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Νίκας, ο οποίος αντί να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς επέλεξε να γίνει η ντουντούκα της κυβέρνησης και των ιδιωτών εξαγωγέων, τα συμφέροντα των οποίων επέλεξε να προωθήσει η κυβέρνηση σε βάρος των σταφιδοπαραγωγών και του εμβληματικού-ιστορικού προϊόντος. 
Η οργή των σταφιδοπαραγωγών όμως θα σας πνίξει κ. Μητσοτάκη και εσάς και τους υπουργούς σας και τα στελέχη σας, γιατί οι σταφιδοπαραγωγοί γνωρίζουν ότι δεν στηρίζετε το δίκαιο αίτημα για την απόσυρση των πλεονασμάτων της σταφίδας γιατί τα αποθέματα αυτά στο μεγάλο τους μέρος τα έχει η Παναιγιάλειος Ένωση. 
Προφανώς αν ήταν στα χέρια ιδιωτών και όχι στα χέρια του συνεταιρισμού η κυβέρνησή σας θα αποφάσιζε να γίνει το κράτος αγοραστής ύστατης καταφυγής λόγω της πανδημίας. Οι σταφιδοπαραγωγοί γνωρίζουν ότι οι Μητσοτάκης και Λιβανός και από κοντά και ο Νίκας, αντί να στηρίξουν τους σταφιδοπαραγωγούς στηρίζουν τα συμφέροντα των ιδιωτών φίλων τους, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν ρίξει «κανόνια» στους σταφιδοπαραγωγούς και λυμαίνονταν τη σταφίδα σε εξευτελιστικές τιμές. Αυτοί θέλουν να χρεοκοπήσει η Παναιγιάλειος για να μας ξαναφάνε τη σταφίδα τσάμπα. 
Είναι προκλητικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντί να λειτουργήσει ως υπερασπιστής του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος και των 20.000 οικογενειών που καλλιεργούν τη μαύρη σταφίδα και των συνεταιρισμών τους που στηρίζουν το εισόδημά τους, λειτουργεί ως υπερασπιστής συμφερόντων ιδιωτών. 
Οι μάσκες κ. Μητσοτάκη, κ. Λιβανέ και κ. Νίκα έπεσαν. Ο εκπρόσωπος αυτών των καταστροφικών για τους σταφιδοπαραγωγούς ιδιωτικών συμφερόντων, ο κ. Κουνινιώτης, βγήκε και είπε καθαρά ότι «είναι ικανοποιημένος γιατί η αγορά οδεύει προς σταθεροποίηση»(!) και ως εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης μας ενημερώνει ότι η κυβέρνηση θα «κάνει το καθήκον της»! 
Προφανώς καθήκον της κυβέρνησης κατά τον νέο εκπρόσωπο της κυβέρνησης κ. Κουνινιώτη είναι η κατάρρευση της τιμής της σταφίδας κατά 60% για να την αγοράσει τζάμπα και η υπόσχεση ότι θα δώσει η κυβέρνηση κάποια ψίχουλα 10 με 20 λεπτά νομίζοντας ότι θα γλιτώσει την οργή των σταφιδοπαραγωγών.

Όμως κ. Μητσοτάκη να είσαι σίγουρος ότι δεν θα γλιτώσεις την οργή μας. Επέλεξες στρατόπεδο οπότε οι σταφιδοπαραγωγοί θα σε πολεμήσουμε. Εμείς με ενότητα και τον αγώνα μας και με όσους μας στηρίζουν και εσύ με τους Κουνινιώτηδες».

Σχόλια