«Διαπίστωση ΣΥΡΙΖΑ»: Πέτυχε η ''συγχώνευση'' Πανεπιστημίου & ΤΕΙ στην Θεσσαλία ....

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λάρισας συναντήθηκε χθες στη Λάρισα, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, την αντιπρύτανη...


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λάρισας συναντήθηκε χθες στη Λάρισα, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, την αντιπρύτανη, Ιωάννα Λαλιώτου, ενώ διαδικτυακά παρενέβησαν από τον Βόλο οι αντιπρυτάνεις, Γιάννης Θεοδωράκης και Στέφανος Παρασκευόπουλος.


Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αποτελούσαν οι δύο βουλευτές, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Βασίλης Ζωγράφος και ο συντονιστής του Τμήματος Παιδείας της οργάνωσης, Γιάννης Ράπτης.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και τα μέλη του κόμματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για την πορεία της μετεξέλιξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Λάρισας, τη σημερινή του παρουσία στο διεθνές ακαδημαϊκό γίγνεσθαι, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τη συνάντηση «παρά τις σειρήνες και τα κακόβουλα σχόλια, το εγχείρημα της ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ έχει πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς το ίδρυμα στηρίχτηκε εξαρχής από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με χρηματοδότηση και σύσταση θέσεων μελών ΔΕΠ, ενώ έχουν ελεγχθεί ζητήματα συντονισμού των διοικητικών υπηρεσιών που παρουσιάστηκαν αρχικά.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, με 40.000 προπτυχιακούς και περισσότερους από 5.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και πολλές διακρίσεις σε διεθνή ranking και αξιολογήσεις.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι αυτά που συνθέτουν το μείζον ζήτημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα, αυτά δηλαδή της υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού.

Σοβαρό είναι επίσης το θέμα της μη λειτουργίας των 12 Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει συστήσει το Πανεπιστήμιο, λόγω αδιαφορίας εκ μέρους της Πολιτείας.

Παράλληλα, η έλλειψη βούλησης και ενίσχυσης από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχουν θέσει σε αναστολή τα δύο ινστιτούτα που αφορούν την περιοχή μας, το Αβερώφειο Αγροτικό Πάρκο στη Λάρισα και το Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Κιλελέρ.

Αναφορικά με τα προβλήματα που δημιούργησε η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η εκτίμηση της πρυτανικής αρχής είναι ότι αυτά αφορούν τρία πανεπιστημιακά τμήματα της Λάρισας και δύο της Λαμίας, είναι όμως διαχειρίσιμα, καθώς μεγαλύτερα προβλήματα προκάλεσε η ΕΒΕ στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας. Εκείνο πάντως που κατηγορηματικά τονίστηκε είναι ότι αποκλείεται η πρυτανική αρχή να συναινέσει στο ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λάρισας, δεσμεύτηκαν για τη με κάθε τρόπο βοήθεια προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν, οι βουλευτές διά της κοινοβουλευτικής οδού και η Νομαρχιακή Επιτροπή μέσω τοπικών παρεμβάσεων.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι τον επόμενο μήνα θα περιοδεύσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, για να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς την κατάσταση που επικρατεί» καταλήγει η ανακοίνωση.


πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια