Πυροσβέστες απεγκλώβισαν αγελάδα...

Σε έναν διαφορετικό ρόλο από τα συνηθισμένα καθήκοντά τους, αλλά πάντα στο πλαίσιο της συνδρομής στον συνάνθρωπο, πυροσβέστες της Πυροσβεστι...


Σε έναν διαφορετικό ρόλο από τα συνηθισμένα καθήκοντά τους, αλλά πάντα στο πλαίσιο της συνδρομής στον συνάνθρωπο, πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κλήθηκαν να συνδράμουν σε κτηνοτρόφο της Κρανιάς. 
Ο κτηνοτρόφος ζήτησε τη βοήθειά τους καθώς μία αγελάδα από το κοπάδι του είχε εγκλωβιστεί στη λάσπη του πυθμένα ενός φράγματος στην Κρανιά Ελασσόνας, πίσω από το πεδίο βολής. 

Η αγελάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κτηνοτρόφος, το τελευταίο τριήμερο είχε εγκλωβιστεί στον πάτο του φράγματος που μετατράπηκε σε λασπώδη περιοχή μετά και τη σταδιακή υποχώρηση της στάθμης των υδάτων.

Για τον απεγκλωβισμό του ζώου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», επιχείρησαν χθες το πρωί πέντε πυροσβέστες της Π.Υ. Ελασσόνας, ο ιδιοκτήτης του ζώου, όπως και ένας ακόμα κτηνοτρόφος, χρησιμοποιώντας επί ώρες αυτοσχέδια μέσα, μεταξύ των οποίων και παλέτες, αφού νωρίτερα απομάκρυναν με φτυάρια μεγάλες ποσότητες λάσπης, προκειμένου το εύσωμο ζώο να μπορέσει να μετακινηθεί.


πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια