Γρεβενά: Ακυρώθηκε δημοπρασία για 30 άγρια άλογα που περισυνελέγησαν με εντολή εισαγγελέα μετά από καταγγελίες αγροτών για καταστροφές σε καλλιέργειες

Σε ακύρωση της δημοπρασίας αλόγων στα Γρεβενά προχώρησε τελικά ο δήμος Γρεβενών μετά από απόφαση της οικονομικής του επιτροπής που συνεδρίασ...


Σε ακύρωση της δημοπρασίας αλόγων στα Γρεβενά προχώρησε τελικά ο δήμος Γρεβενών μετά από απόφαση της οικονομικής του επιτροπής που συνεδρίασε το μεσημέρι. Την σχετική απόφαση προσκόμισε ο δήμος Γρεβενών σήμερα στο διοικητικό δικαστήριο Κοζάνης όπου συζητήθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης και προσωρινής διαταγής παύσης της δημοπρασίας των συνολικά 30 άγριων αλόγων που είχε προγραμματίσει για τις 3 Μαΐου ο δήμος Γρεβενών. Τη προσφυγή κατέθεσαν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ippothesis».

Σύμφωνα με την δικηγόρο Χριστίνα Ζέρβα, η οποία εκπροσώπησε τα φιλοζωικά σωματεία, «η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Γρεβενών ακυρώνει τη διαδικασία, καθώς επικαλείται το ενδιαφέρον που υπάρχει από φιλοζωικά σωματεία για υιοθεσία των αλόγων». Ωστόσο, την Τρίτη 3 Μαΐου αναμένεται και η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται, ότι τα άγρια άλογα περισυνελέγησαν ύστερα από εντολή εισαγγελέα που δόθηκε μετά από καταγγελίες αγροτών για καταστροφές στις καλλιέργειες. Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κλειστό γήπεδο χωριού και με απόφασή του ο δήμος Γρεβενών θα προχωρούσε σε δημοπρασία για 30 άλογα αντί 1.500 ευρώ συνολικά.

Εντούτοις, τη διαδικασία κατήγγειλαν φιλοζωικές οργανώσεις που προχώρησαν και σε ένδικα μέσα με την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr

Σχόλια