Μάστιγα τα αδέσποτα αιγοπρόβατα – Πρόγραμμα για στείρωση αδέσποτων από τον δήμο Ρόδου

Με 52.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ρόδου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς δήλωσε χθες η εντεταλ...


Με 52.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ρόδου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς δήλωσε χθες η εντεταλμένη σύμβουλος του Πρωτογενούς Τομέα Κική Πάττα -Αποστολίδη.

Παράλληλα έχει βρεθεί κτηνιατρείο κοντά στην πόλη της Ρόδου όπου θα γίνονται στειρώσεις. Η κ. Πάττα ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από συνεργασία με τον καθηγητή Ηλία Τομάζο, θα έρθουν στη Ρόδο φοιτητές από κτηνιατρικές σχολές της Αμερικής προκειμένου τους καλοκαιρινούς μήνες να ασχοληθούν με το κυνοκομείο.

Η κ. Πάττα με τους συνεργάτες της αναφέρθηκαν και στην ανεπιτήρητη βόσκηση που εξελίσσεται σε μάστιγα για το νησί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σε συνέντευξη τύπου, έχουν στηθεί 85 παγίδες σε σημεία, όπου εμφανίζονται ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί βοοειδή και γουρούνια. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 35.000 αιγοπρόβατα με ενώτιο και άλλα 35.000 χωρίς. Την τελευταία πενταετία έχουν πιαστεί αδέσποτα αιγοπρόβατα που απέδωσαν 8.500 κιλά κρέας που δόθηκε σε ιδρύματα της Ρόδου. Οι καταγγελίες έχουν διπλασιαστεί μέσα στο 2022 για ανεπιτήρητα ζώα από πολίτες, αλλά η υπηρεσία αδυνατεί να ανταποκριθεί σε όλες, λόγω του ότι διαθέτει μόλις δυο άτομα προσωπικό.

Ρεπορτάζ Ρένα Βενιανάκη
πηγή:ertnews.gr

Σχόλια