Θ.Βασιλόπουλος: «Επιτέλους δώστε λύσεις για ρεύμα στα αντλιοστάσια, παράταση στις πρώην λίμνες & στο σταφιδικό»

Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωπόνου Τ.Ε. Θ.Βασιλόπουλου για τρείς σημαντικές αγροτικές εκκρεμότητες «Οι αγροτικές εκ...


Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωπόνου Τ.Ε. Θ.Βασιλόπουλου για τρείς σημαντικές αγροτικές εκκρεμότητες

«Οι αγροτικές εκκρεμότητες διογκώνουν περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας ενόψει της νέας καλλιεργητικής και αρδευτικής περιόδου, το υπουργείο οφείλει να μας απαντήσει γιατί κωλυσιεργεί παρά τις διαβεβαιώσεις που μας έδινε το προηγούμενο διάστημα» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Θεόδωρος Βασιλόπουλος με δηλώσεις από το γραφείο του στην Π.Ε Ηλείας. 

Αφορμή των δηλώσεων του αντιπεριφερειάρχη στάθηκε το γεγονός ότι παρότι ξεκινά η αρδευτική περίοδος υπάρχουν αντλιοστάσια των τοπικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) κυρίως στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω παλιότερων χρεών στη ΔΕΗ. 

Τα συναρμόδια υπουργεία Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης σε συναντήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα είχαν δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπισθεί η κατάσταση ωστόσο μέχρι σήμερα όλα είναι ακόμα στον αέρα. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης δεν θα μπορέσουν να ποτίσουν οι παραγωγοί με απρόβλεπτες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή μέσα σε ένα περιβάλλον που πλήττεται από επισιτιστική κρίση. 

Επίσης ο κ Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που υπάρχει με την απόφαση για την παράταση ενός ακόμα χρόνου όσον αφορά το καθεστώς εκμίσθωσης των εκτάσεων στις αποξηραμένες λίμνες Αγουλινίτσας, Κάστας και Μουριάς: 

« Το αίτημα έχει σταλεί στο υπουργείο και απάντηση δεν έχουμε ακόμα προκειμένου να μην διαταραχθεί η φετινή καλλιεργητική περίοδος, αφού ακόμα δεν έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.»

«Τι περιμένει ο υπουργός για την σταφίδα;»

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ Βασιλόπουλος για το «σταφιδικό ζήτημα» που τείνει να εξελιχθεί σε σίριαλ έπειτα από δεκάδες συσκέψεις και συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον περασμένο Οκτώβριο! 

Ο αντιπεριφερειάρχης συγκεκριμένα τόνισε: 

« Τι περιμένει άραγε ο νέος υπουργός , μας ζήτησε πρώτα να ενημερωθεί, έχουν περάσει τρείς μήνες. Σε τοποθέτησή του στη Βουλή στις 14 Μαρτίου επανέλαβε πως επίκειται η ανακοίνωση του ποσού που θα δοθεί ως ενίσχυση στο πλαίσιο του μέτρου de minimis, ώστε να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών για το 2021. Οι σταφιδοπαραγωγοί μας έχουν χρεωθεί για να βγάλουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου, δεν χωρούν άλλες αναβολές.»

Φωτο: Από την τελευταία συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Θ.Βασιλόπουλου με τους προέδρους των ΤΟΕΒ της Ηλείας

Σχόλια