Συστηματικοί έλεγχοι αμνοεριφίων & αυγών από ΥπΑΑΤ & μεικτά κλιμάκια για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων

Στο λιμάνι του Πειραιά οι γενικοί γραμματείς Αναγνωστόπουλος, Καλογήρου, Κυριαζόπουλος. Συστηματικοί έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας, σ...


Στο λιμάνι του Πειραιά οι γενικοί γραμματείς Αναγνωστόπουλος, Καλογήρου, Κυριαζόπουλος. Συστηματικοί έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας, στους κεντρικούς οδικούς άξονες, σε σφαγεία και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε κεντρικές αγορές, σε κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ, με στόχο να αποτραπούν «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών, πραγματοποιεί η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έτσι, στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών – σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ – για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων και αυγών εν όψει του Πάσχα, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο Κλαδάρχης Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων κ. Γιώργος Σκανδάλης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Σπύρος Ευαγγελίδης, παραβρέθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί το λιμάνι του Πειραιά.

Μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από στελέχη της ΔΙΜΕΑ, του Τμήματος Κτηνιατρικής και του Λιμενικού Σώματος, διενεργούν στο λιμάνι του Πειραιά εντατικούς ελέγχους, με στόχο τη διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ελεγμένων και την προστασία των παραγωγών και των καταναλωτών.

Οι γενικοί γραμματείς τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εγρήγορσης, ευχαρίστησαν τα μέλη των κλιμακίων για τον ζήλο και την ευσυνειδησία με την οποία εργάζονται επί 24ωρου βάσεως και τα συνεχάρησαν για το έργο τους.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με υπεύθυνη τη Γενική Γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου και Επιχειρησιακή Συντονίστρια την κτηνίατρο Αναστασία Χαραλαμποπούλου, με τη συμμετοχή των μεικτών κλιμακίων της ΔΙΜΕΑ, του ΣΔΟΕ, της ΕΛΑΣ, του Λ.Σ. της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, των Τελωνείων, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ.


ΠΗΓΉ:in.gr

Σχόλια