Δυτική Μακεδονία: Ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για νέους αγρότες & αποζημιώσεις από τον βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη

Οι αιτήσεις των νέων αγροτών ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τροφίμων, κ. Γεωργα...


Οι αιτήσεις των νέων αγροτών ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τροφίμων, κ. Γεωργαντά με τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας, Γιάννη Αντωνιάδη.

Ο κ. Αντωνιάδης σε πρόσφατη επίσκεψη του στον Υπουργό, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ζήτησε να γίνουν δεκτές όλες τις αιτήσεις των νέων αγροτών, λόγω της δίκαιης μετάβασης και να αποζημιωθούν όλοι οι δενδροκαλλιεργητές για τις ζημιές, που υπέστησαν στο προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021.


“Ο κ. Υπουργός με διαβεβαίωσε”, επισημαίνει ο κ. Αντωνιάδης, “ότι όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων νέων αγροτών εγκρίνονται. Ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων για το οποίο κατατέθηκαν 2244 αιτήσεις. Για πρώτη φορά στα χρονικά των αγροτικών προγραμμάτων, που αφορούν την Δυτική Μακεδονία, στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ενέκρινε όλους τους ενδιαφερόμενους, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αληθινό ενδιαφέρον και για την αγροτική ανάπτυξη και για την περιοχή”.

Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε, ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η ΚΥΑ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για τις αποζημιώσεις, που υπέστησαν οι δενδροκαλλιέργειες στο προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια