Θ.Βασιλόπουλος: Η δέσμευση του αναπ. υπουργού Θ.Σκυλακάκη & οι προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα… .

Σημαντικές ήταν οι ανακοινώσεις που έκανε για τον πρωτογενή τομέα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική...

Σημαντικές ήταν οι ανακοινώσεις που έκανε για τον πρωτογενή τομέα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική και Υπεύθυνος του Ταμείου Ανάκαμψης Θεόδωρος Σκυλακάκης στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο «Επί Γης» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πατρίς» και το Επιμελητήριο Ηλείας… Ο κ. Σκυλακάκης δεσμεύθηκε για συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στις αρχές της άλλης εβδομάδος για το θέμα του ενεργειακού κόστους και ειδικότερα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στους ΤΟΕΒ λόγω των μεγάλων οφειλών στη ΔΕΗ… 

Στην τοποθέτησή μου αναφέρθηκα στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή για τον αγροτικό τομέα…

«Το Ταμείο Ανάκαμψης θα κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες με δράσεις και έργα στην χώρα μας. Έργα που αφορούν τον αγρο-διατροφικό τομέα και δράσεις για την ενίσχυση Συλλογικών Φορέων, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναδιάρθρωση δενδρωδών καλλιεργειών 166.720.000 ευρώ. 
Το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών θα τρέξει µέσα από τους συνεταιρισµούς και θα ισχύσει µόνο για τα µέλη τους.
Κυρίαρχο προϊόν της περιοχής μας είναι η κορινθιακή σταφίδα. Το βασικό αίτημά μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση ώστε να ενταχθεί ο μέγιστος αριθμός παραγωγών. Επίσης έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα εγγειοβελτιωτικά έργα στην χώρα με σοβαρά προβλήματα λόγω της παλαιότητάς του. Αναγκαία περισσότερο από ποτέ είναι η ένταξη μελετών και έργων για να μην εγκαταλειφθούν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον κάμπο της Ηλείας. Υπενθυμίζω σε αυτό το σημείο συνδυαστικά με τα εγγειοβελτιωτικά έργα και το ενεργειακό κόστος ότι με γρήγορες διαδικασίες προχωράει το πρότζεκτ που αφορά την κατασκευή του mega φωτοβολταϊκού πάρκου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ και η ισχύς του θα φτάνει τα 110 MW. Σε πραγματικά νούμερα, η συγκεκριμένη ισχύς μπορεί να τροφοδοτεί σχεδόν 170.000 νοικοκυριά. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μιλάμε για ένα μεγάλο έργο που έρχεται να αλλάξει τις ενεργειακές ισορροπίες της περιοχής και να προσφέρει τα οφέλη του στους πολίτες.
 Όραμά μας είναι η Ηλεία να καταστεί Πρότυπο Κέντρο του Αγροδιατροφικού τομέα στην χώρα σε συνδυασμό με το παγκόσμιο brand name της Αρχαίας Ολυμπίας και την ολοκλήρωση του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πύργος- Πάτρα.

Η πρότασή μας για την δημιουργία αγροτικών σχολών στην Περιφέρεια αλλά και στην Ηλεία παραμένει ενεργή και διεκδικητική. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αγροτικό μέλλον σε έναν τόπο χωρίς εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων αγροτών μας. Πιστεύουμε στο αγροτικό μέλλον του τόπου μας και στο μέλλον της νέας γενιάς μας που περιμένουν από εμάς να τους δείξουμε τον δρόμο…

Σχόλια