Έκτακτη σύσκεψη στον Πύργο για τις Σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών

Λύση “έστω και την τελευταία στιγμή, ισότιμη μεταχείριση και μεταρρύθμιση με διάλογο και νόμιμες διαδικασίες, όσον αφορά τον ακαδημαϊκό χάρτ...


Λύση “έστω και την τελευταία στιγμή, ισότιμη μεταχείριση και μεταρρύθμιση με διάλογο και νόμιμες διαδικασίες, όσον αφορά τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας”, θα ζητήσουν με επιστολή που θα σταλεί σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι των φορέων του Πύργου που συμμετείχαν στην χθεσινή (19/04) ευρεία έκτακτη σύσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, έπειτα από πρωτοβουλία του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.


«Θέλουμε ισονομία ως πολίτες. Δε μπορούμε να στερούμε από μια περιοχή την τριτοβάθμια εκπαίδευση με μια διαδικασία αλά καρτ. Μεταρρύθμιση δεν γίνεται χωρίς διάλογο και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση… Σε εμάς βιάστηκαν και μάλλον λειτούργησαν πειραματικά, μας ξεχώρισαν στον χρονικό βηματισμό από την υπόλοιπη Ελλάδα… Μας σπρώχνουν στην υπανάπτυξη, γιατί χωρίς πανεπιστήμια δεν υπάρχει σύνδεση της γνώσης και της εκπαίδευσης με την παραγωγή… Για αυτό προτείνω να σταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό, στη οποία θα εξηγούμε για ποιο λόγο δεν ευσταθούν τα επιχειρήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και ότι αυτό το Προεδρικό Διάταγμα συνιστά παραβίαση της ισότητας. Να το σταματήσει και να πάμε με ίσους όρους όταν ξεκινήσει για όλη τη χώρα συζήτηση για τα ΑΕΙ, με τον ίδιο χρονικό βηματισμό, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο με δημοκρατικό διάλογο. Δεν θα γίνουμε εμείς το θύμα μιας τέτοιας διαδικασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Αντωνακόπουλος.

πηγή:ertnews.gr

δείτε ακόμη: 

Σχόλια