Δεν έχουν νερό για τις καλλιέργειές τους οι αγρότες από το Βαρθολομιό

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειές τους, εξαιτίας της έλλειψης νερού στο αρδευτικό δίκτυο, αυτή την περίοδο, αναφέρονται αγρό...


Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειές τους, εξαιτίας της έλλειψης νερού στο αρδευτικό δίκτυο, αυτή την περίοδο, αναφέρονται αγρότες από το Βαρθολομιό, οι οποίοι προκειμένου να κρατήσουν τα σπαρτά τους «ζωντανά», ποτίζουν με ίδια μέσα, δαπανώντας μεγάλα ποσά. 

Για το πρόβλημα αυτό κατηγορούν τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, επισημαίνοντας πως «ανοίγει» την αρδευτική περίοδο με την καλλιέργεια καλαμποκιού αφήνοντας έξω τις υπόλοιπες καλλιέργειες. 
 Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή οι καλλιέργειες πρώιμης πατάτας και καρπουζιού που βρίσκονται στα χωράφια και μαραίνονται εξαιτίας της έλλειψης νερού. Εξάλλου οι πατάτες είναι ένα προϊόν που το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου είχε υποστεί σοβαρές καταστροφές από τον παγετό που είχε πλήξει την περιοχή του Κάμπου. 

Μάλιστα τότε, οι αγρότες, όπως τόνισαν, είχαν ζητήσει από τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων να δώσει νερό μία φορά την εβδομάδα κάτι που όμως δεν υλοποιήθηκε. Για το ίδιο ζήτημα του παγετού οι αγρότες αντιμετωπίζουν και την αδιαφορία της πολιτείας καθώς μέχρι σήμερα οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν έχουν εμφανιστεί για να δουν τις ζημιές στις καλλιέργειες.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια