Εγκρίθηκε το έργο για το έξυπνο ηλιακό ξηραντήριο ροδακίνων στο Αμύνταιο

Το «Έξυπνο ηλιακό ξηραντήριο ροδάκινων», εγκρίθηκε κατόπιν πρότασης που είχε υποβληθεί από το ΕΒΕ Φλώρινας και τον Συνεταιρισμό Βοκερίας Ορε...


Το «Έξυπνο ηλιακό ξηραντήριο ροδάκινων», εγκρίθηκε κατόπιν πρότασης που είχε υποβληθεί από το ΕΒΕ Φλώρινας και τον Συνεταιρισμό Βοκερίας Ορεινά Φρούτα 551 στο Μανιάκη Φλώρινας, που θα είναι και ο χρήστης του ηλιακού ξηραντηρίου.

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή μίας μεταποιητικής μονάδας ροδάκινων με ηλιακή ενέργεια.
Ο αγροτικός συνεταιρισμός Βοκερίας “Α.Σ. ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551” δημιουργήθηκε πριν αρκετά χρόνια στο Μανιάκι της Φλώρινας και από τότε δραστηριοποιείται με εισαγωγές – εξαγωγές, την εμπορία και την συντήρηση αγροτικών προϊόντων και φρούτων, προσφέροντας στο αγοραστικό κοινό προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Σάββας Σαπαλίδης, “η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την προώθηση ενός προϊόντος το οποίο θα συμβάλλει δυναμικά στην οικονομία της ΠΕ Φλώρινας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα ροδάκινα, μεταποιώντας, συσκευάζοντας και προωθώντας τα στις αγορές. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Φλώρινας συμμετείχαμε ενεργά στο έργο προτείνοντας και υποστηρίζοντας το. 

Το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΠΙΣΕΥ, το Συνεταιρισμό Βοκερίας 551 Ορεινά Φρούτα, την εταιρεία OPUNTECH, το ίδρυμα ΚΟΚΚΑΛΗ και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων νομού Φλώρινας θα υλοποιήσουμε το έργο «Έξυπνο ηλιακό ξηραντήριο ροδάκινων» προϋπολογισμού 155.000 € επιδοτούμενο 100%”.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια