«Κατακρεούργησαν τους κτηνοτρόφους»

«Συνεπέστατοι με το μπάχαλο των πληρωμών στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, που δημιούργησαν από το 2019, ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, τη Μ. Τετάρτη (20-4-2...


«Συνεπέστατοι με το μπάχαλο των πληρωμών στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, που δημιούργησαν από το 2019, ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, τη Μ. Τετάρτη (20-4-2022), προχώρησαν σε μια πληρωμή-παρωδία για τους κτηνοτρόφους, τόσο στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις ζωοτροφές, όσο και στη συνδεδεμένη ενίσχυση».

Αυτό καταγγέλλει η ΠΑΚ Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της, κατηγορώντας τις ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για ανικανότητα. 

«Ειδικά στην έκτακτη ενίσχυση για τις ζωοτροφές, η οποία εξαρχής χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, ως «ψίχουλα» και «κρατική... ελεημοσύνη», υπήρξε το απόλυτο μπάχαλο, αφού πολύ μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ, ενώ όσοι είδαν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, διαπίστωσαν ότι λεγόμενο το 2% επί του τζίρου δεν ισχύει στην πράξη. Μάλιστα, το εξωφρενικό, πέραν των άλλων, είναι και το γεγονός, ότι οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα, μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ ή κάποιου άλλου διαδικτυακού συστήματος, να δουν τη συγκεκριμένη πληρωμή και κυρίως να μάθουν τους λόγους απόρριψής τους ή της μειωμένης ενίσχυσης».

ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Σύμφωνα με την ΠΑΚ «εκτός από την κάκιστη πληρωμή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ταυτόχρονα υπήρξε εξίσου κάκιστη πληρωμή και στη συνδεδεμένη ενίσχυση για το αιγοπρόβειο κρέας (γάλα), αφού και εδώ όχι μόνο έμειναν απλήρωτοι πάμπολλοι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι, αλλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους επέβαλε και ποινή, χωρίς να ευθύνονται ούτε στο ελάχιστο. Πιο συγκεκριμένα, για την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων, παρουσιάστηκε το εξής απαράδεκτο, εξωπραγματικό και ανήκουστο φαινόμενο: 

Να φαίνονται στο Σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ» οι κανονικές παραδώσεις γάλακτος των κτηνοτρόφων, αλλά αυτές οι ποσότητες να μη φαίνονται στο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΛΟΓΑΚΑ), με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να εμφανίζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν παρέδωσαν τις προβλεπόμενες ποσότητες γάλακτος, με συνέπεια ο ΟΠΕΚΕΠΕ είτε να μην πληρώνει καθόλου τους παραγωγούς, είτε να τους πληρώνει με μειωμένη ενίσχυση, αλλά και να τους επιβάλει ποινή, λόγω της λανθασμένης απεικόνισης των κιλών στον ΕΛΓΟ».


πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια