Η αρχαία ελληνική διατροφή στο πανεπιστήμιο Yale

Η αρχαία ελληνική διατροφή στο πανεπιστήμιο Yale – Μιλά στην ΕΡΤ ο Καθηγητής Δημόσιας Υγείας Τ. Κυριακίδης Τα θετικά πρόσημα της αρχαίας ελλ...


Η αρχαία ελληνική διατροφή στο πανεπιστήμιο Yale – Μιλά στην ΕΡΤ ο Καθηγητής Δημόσιας Υγείας Τ. Κυριακίδης

Τα θετικά πρόσημα της αρχαίας ελληνικής διατροφής αλλά και της μεσογειακής στην υγεία του ανθρώπου, παρουσιάστηκαν σε συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Καθηγητή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale, Τάσσο Κυριακίδη. Στόχος του συμποσίου ήταν να αναβιώσει η αρχαία ελληνική κουζίνα αλλά και η μεσογειακή που είναι απόγονος της, όπως τόνισε ο κ. Κυριακίδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Οι περίπου 230 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά για τις ευεγερτικές ικανότητες της αρχαίας ελληνικής αλλά και της μεσογειακής διατροφής, στην υγεία του ανθρώπου, με βάση το ελαιόλαδο. Επίσης με τη βοήθεια ενός σεφ από τη Νέα Υόρκη παρασκευάστηκαν συνταγές που υπήρχαν τα αρχαία χρόνια.

Εξάλλου ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μια κλινική μελέτη με σπουδαστές του Yale για τα καλά που προσφέρει η ελιά στον ανθρώπινο οργανισμό.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια