Στα 48 λεπτά η τιμή της πατάτας -Ξεκίνησε με 60 λεπτά & σταδιακά έπεσε στα 55, 52, 50, για να φθάσει στα 48 λεπτά....

Στα 48 λεπτά οι χοντρές και στα 38 οι ψιλές έχει διαμορφωθεί η τιμή της πρώιμης πατάτας της Μεσσηνίας στον παραγωγό αυτή την περίοδο. Η πατά...


Στα 48 λεπτά οι χοντρές και στα 38 οι ψιλές έχει διαμορφωθεί η τιμή της πρώιμης πατάτας της Μεσσηνίας στον παραγωγό αυτή την περίοδο.

Η πατάτα ξεκίνησε φέτος με 60 λεπτά και σταδιακά έπεσε στα 55, 52, 50, για να φθάσει στα 48 λεπτά.

Μέχρι τώρα έχει βγει το 60% της παραγωγής, που είναι η μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά, καθώς φέτος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν δεν ξεπέρασαν τα 2.600.

Το τελευταίο διάστημα στην αγορά έχουν μπει και ποσότητες πατάτας από την Αχαΐα, που είναι πιο όψιμες σε σχέση με τις μεσσηνιακές και οι οποίες βγήκαν πρόωρα, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, λόγω των πολύ καλών τιμών που υπήρχαν αρχικά.

Ενα ακόμα αρνητικό στοιχείο για τους Μεσσήνιους παραγωγούς ήταν ότι φέτος καταγράφηκαν μειωμένες αποδόσεις -2,5 με 3 τόνους το στρέμμα- λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών με παγετό και αέρα τον Μάρτιο.

Η πλειονότητα της ψιλής πατάτας που εξάγεται πηγαίνει στην Πολωνία και μικρότερες ποσότητες κατευθύνονται σε Τσεχία, Εσθονία και Λιθουανία.

Γ.Σ.

Σχόλια