Τελικά να παίρνουμε λάδι από το χωριό;

της Μάρω Παρασκευούδη Αν υπάρχει ένα προϊόν που είναι γραμμένο στο DNA μας αυτό είναι το ελαιόλαδο. Μία κληρονομιά από την οποία και να θέλε...


της Μάρω Παρασκευούδη

Αν υπάρχει ένα προϊόν που είναι γραμμένο στο DNA μας αυτό είναι το ελαιόλαδο. Μία κληρονομιά από την οποία και να θέλεις να ξεφύγεις δε γίνεται, σχεδόν γεννιέσαι με αυτό μέσα στο αίμα σου. Από το τσιτσίρισμα στα τηγανητά αυγά και το άρτυσμα στο ζεστό ψωμί μέχρι τη γνωστή σε όλους μας “παπάρα” και φυσικά τα “λαδερά”, το ελαιόλαδο είναι συνδεδεμένο με την ελληνική και μεσογειακή διατροφή. Σε κάθε σπίτι έχει υπάρξει το λεγόμενο “λάδι από το χωριό”, σε έναν τενεκέ, κρυμμένο συνήθως κάτω από έναν νεροχύτη. Όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές και οι διατροφικές μας συνήθειες, το ελαιόλαδο παραμένει βασικό συστατικό της κουζίνας μας και μάλιστα ένα πολύτιμο, ωφέλιμο προϊόν για την καλή μας υγεία.


Μόνο που όπως συμβαίνει με όλα τα αγαθά που καταναλώνουμε, έτσι και με αυτό, οφείλουμε να χτίσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Μιλώντας με ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με την ελαιοπαραγωγή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ποιότητα του προϊόντος και πώς αυτή πρέπει να αντιστοιχεί στην τιμή του, καθώς επίσης και να καταρριφθεί η πεποίθηση που θέλει τα ελαιόλαδα του σούπερ-μάρκετ να μην είναι καλά. Και τέλος, να αντιληφθούμε τις δυσκολίες των μικρών παραγωγών. Βιολογικοί μικροπαραγωγοί, όπως ο Γιάννης Αλεξόπουλος, ιδρυτής του Prasinoproject, μιας αμιγούς γεωπονικής εταιρείας με ετερόκλητους τομείς δραστηριότητας στη Σπάρτη, αποτελούν ένα πραγματικό κομμάτι στη ραχοκοκαλιά της σύγχρονης ελαιοπαραγωγής. Και ο ίδιος με τη σειρά του καταρρίπτει την ευρύτερη αντίληψη ότι “όλα τα λάδια ίδια είναι”, τονίζοντας πώς ένα καλό ελαιόλαδο αναβαθμίζει όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και τη γαστρονομία μας.


© Getty Images/iStockphotoΗ περιεκτικότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, εκφραζόμενη σε ελαϊκό οξύ, δεν υπερβαίνει τα 0,8 g ανά 100 g ενώ του Παρθένου Ελαιόλαδου δεν υπερβαίνει τα 2 g ανά 100 g.

Το ελαιόλαδο με μία ματιά

Τόσο το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο όσο και το Παρθένο Ελαιόλαδο προέρχονται απευθείας από την ελιά. Το πρώτο έχει χαμηλή οξύτητα, κι άλλα χαρακτηριστικά οργανοληπτικά, ενώ στο δεύτερο η οξύτητα είναι λίγο πιο υψηλή. Και τα δύο πρέπει να περάσουν τη δύσκολη πίστα της πιστοποίησης προκειμένου να βγουν στην αγορά. Στη συνέχεια ακολουθεί το ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα και το πυρηνέλαιο.

Η περιεκτικότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, εκφραζόμενη σε ελαϊκό οξύ, δεν υπερβαίνει τα 0,8 g ανά 100 g ενώ του Παρθένου Ελαιόλαδου δεν υπερβαίνει τα 2 g ανά 100 g. Για να καταστεί δυνατός ο διαχωρισμός μεταξύ των διαφόρων τύπων ελαίου, έχουν καθοριστεί τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά για το καθένα, καθώς και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των παρθένων ελαίων, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η γνησιότητα και η ποιότητα των εν λόγω προϊόντων, με την επιφύλαξη των υπολοίπων διατάξεων, οι οποίες αφορούν αυτό το θέμα. Η ποιότητα του ελαιόλαδου επηρεάζεται σημαντικά από πληθώρα παραγόντων που είναι δυνατό να επιδρούν ακόμη και κατά το στάδιο ανάπτυξης του καρπού κατά την επαφή του με παράσιτα, μικροοργανισμούς, υγρασία, οξυγόνο, έντονο φως, θερμοκρασία και προσδιορίζεται με την μέτρηση ορισμένων φυσικοχημικών παραμέτρων όπως η οξύτητα, ο αριθμός υπεροξειδίων και η απορρόφηση στο υπεριώδες. Για τα παρθένα ελαιόλαδα στα κριτήρια ποιότητας συμπεριλαμβάνεται και η οργανοληπτική αξιολόγηση.

Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο δεν σημαίνει και απαραίτητα βιολογικό, το οποίο δεν έχει να κάνει με την κατηγορία του προϊόντος, αλλά με τον τρόπο της καλλιέργειας.

“’Έχουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με συμβατική καλλιέργεια κι ένα άλλο που γίνεται με βιολογική. Τα χαρακτηριστικά ως προς τη χημεία και την οργανοληπτική του αξιολόγηση είναι τα ίδια. Το αν κάποιο έχει υπολειμματικότητα φυτοφαρμάκων και άλλων επιμολυντών έχει να κάνει με το βιολογικό κομμάτι» εξηγεί ο Χρήστος Δημιζάς, Χημικός με Μεταπτυχιακό στη Χημεία Τροφίμων, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας GREEKPOLS, η οποία μετράει 17 χρόνια στην αγορά.

Με τα οικογενειακά στρέμματα στην Τριφυλία, η GREEKPOLS καταφέρνει και διατηρεί σταθερή την ποιότητά της, φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι τα μπουκάλια που θα σφραγιστούν με το ελαιόλαδο, διαθέτουν φίλτρο UVA. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία GREEKPOL παράγει το ΕΠΟΣ ΠΟΠ Καλαμάτας, το οποίο δεν αναφέρεται αποκλειστικά στην πόλη αλλά σε περιοχές σε ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας. “Αυτά τα ΠΟΠ ελαιόλαδα διαθέτουν κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν πάει με φάκελο στην Κομισιόν, έχουν πιστοποιηθεί και αδειοδοτηθεί βάσει ποιοτικών στάνταρ. Είναι μία υποκατηγορία δηλαδή” καταλήγει ο Χρήστος.
Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο δεν σημαίνει και απαραίτητα βιολογικό, το οποίο δεν έχει να κάνει με την κατηγορία του προϊόντος, αλλά με τον τρόπο της καλλιέργειας.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακουστά την Κορωνέικη που είναι και η βασίλισσα των ποικιλιών. Φύεται σε μεγάλη έκταση στην Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από έντονο άρωμα και γεύση σε ισορροπία. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες ποικιλίες, όπως το Μανάκι, η Τσουνάτη καθώς και η Αθηνολιά οι οποίες έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Κορωνέικη ποικιλία είναι και το συντριπτικό ποσοστό ελαιόλαδου που παράγει ο Γιάννης Αλεξόπουλος, σε συνδυασμό με την ξεχωριστή (και πιο σκληροτράχηλη αλλά και γευστική) ποικιλία της Αθηνοελιάς. Ο ίδιος προσεγγίζει την ελαιοπαραγωγή τόσο από την πλευρά του παραγωγού όσο και από αυτή του γεωπόνου, καθώς είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ίδιος αναφέρεται στη Λακωνία ως μια πολύ προικισμένη περιοχή για την ελαιοκομία της, καθώς ο συνδυασμός κλίματος, εδάφους, γεωγραφίας και, φυσικά, τεχνογνωσίας είναι ιδιαίτερα προνομιακός.

Για πάνω από δέκα χρόνια, παράγει πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο το οποίο αξιολογείται σταθερά ως Εξαιρετικό Παρθένο.

Μία μεγάλη και σημαντική υποσημείωση όμως είναι ότι η βιολογική προσέγγισή του δεν αφορά την ελάχιστα ανώτερη τιμή πώλησης, όσο την προσπάθεια για παράγωγή ενός πραγματικά παραδοσιακού, απαλλαγμένου από χημικά, ελαιόλαδου υψηλών προδιαγραφών. Φέτος μάλιστα, έγινε η πρώτη εμφιάλωση του ελαιόλαδου και ο ίδιος στοχεύει σε αγορές υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην κεντρική Ευρώπη.

Οι βρώσιμες ελιές παραγωγής του Γιάννη Αλεξόπουλου ακολουθούν την ποιότητα του ελαιόλαδου, με τη μοναδική διαφορά ότι εκεί ακολουθείται ακόμα η πλήρης παραδοσιακή διαδικασία ώστε να μετατραπεί η ελιά από πικρή και σκληρή, στο μοναδικό μεζέ που όλοι λατρεύουμε.
Τι συμβαίνει με τον τενεκέ του χωριού

Ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση γύρω από τον τενεκέ του χωριού, οι ελαιοπαραγωγοί που εμφιαλώνουν και προσπαθούν να βιοποριστούν μέσα από τη δουλειά τους και που αγωνιούν για την ποιότητα του προϊόντος τους, στηρίζουν το επώνυμο, συσκευασμένο ελαιόλαδο. Ο Χρήστος Δημιζάς τονίζει πώς υπάρχει μία εγγύηση, την οποία δεν μπορεί να δώσει το χύμα ελαιόλαδο, ενώ ταυτόχρονα η ψήφος εμπιστοσύνης στο συσκευασμένο ελαιόλαδο είναι και μια προσπάθεια στήριξης των ελληνικών, μικρών εταιρειών που κάνουν καλά τη δουλειά τους. “Δεν είναι ότι το λάδι είναι επικίνδυνο αλλά γιατί να μην φάει ο καταναλωτής αυτό που πληρώνει; Πολλές φορές, ξεφορτώνονται λάδια που δεν πέρασαν στη δειγματοληψία, ακόμα και προπέρσινα και τα πουλάνε ως κάτι καλύτερο. Τα περισσότερα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα που έχουμε συσκευάσει ποτέ σαν εταιρεία είναι λάδια premium και τα δίνουμε κανονικά. Είναι παράβαση να αναφέρεται κάτι παραπάνω από την κατηγορία που ορίζει ο νόμος, απεχθάνομαι τη λέξη premium. Αλλά έχουμε μάθει να λέμε ‘άσε τι βάζουν μέσα στα λάδια των σούπερ μάρκετ’ ενώ και το δικό μου λάδι είναι από χωριό και περνάει από όλους τους ελέγχους που πρέπει”. “Δεν είναι ότι το λάδι είναι επικίνδυνο αλλά γιατί να μην φάει ο καταναλωτής αυτό που πληρώνει;

Ο Χρήστος Δημιζάς τονίζει τις δυσκολίες του χώρου, λέγοντας πώς η παράνομη διακίνηση και η νοθεία έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες των ελαιοπαραγωγών να ανταπεξέρχονται στα έξοδα που έχει μία εταιρεία, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι μικρή και οικογενειακή και στις δειγματοληψίες, μέσα από τις οποίες αποφασίζεται ακόμα και ανάκληση του προϊόντος αν δεν πληροί τα κριτήρια. Παρόλα, αυτά ο ίδιος δεν αφορίζει τον τενεκέ του χωριού όσον αφορά στην ποιότητα, που όπως λέει υπάρχει δυστυχώς σε ένα μικρό ποσοστό. 

“Υπάρχουν τενεκέδες που έχουν εξαιρετικά λάδια, αλλά είναι αυτοί που θα υπάρχει η ‘φοβέρα’ ότι αυτός που το πουλάει σε κάποιον άλλον, το δίνει στη σωστή τιμή και θέλει να ξαναπουλήσει. Προσέχει δηλαδή τον πελάτη.

Στην περίπτωση του Μάνου Αθανασάκου, ο οποίος ολοκληρώνει το διδακτορικό του στην Ασφάλεια Δικτύων, αλλά ασχολείται με την ελαιοπαραγωγή μαζί με την οικογένειά του, το ελαιόλαδο του δεν έχει εμφιαλωθεί ακόμα αλλά είναι πραγματικά εξαιρετικό. Όντας και ο ίδιος μάγειρας μαζί με τις πολλές ακόμα ιδιότητές του, τροφοδοτεί εδώ και καιρό γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια με το ελαιόλαδο και τις ελιές από τα οικογενειακά χωράφια που βρίσκονται στον Ταΰγετο. Τα αιωνόβια δέντρα που άνηκαν στους παππούδες του, βρίσκονται ανάμεσα σε θυμάρια, θρούμπια, καστανιές και καρυδιές, γύρω από το ορεινό χωριό της Άρνας, σε ένα μέρος αρκετά ιδιόμορφο όπως το περιγράφει και ο ίδιος. 

Ο Μάνος Αθανασάκος σέβεται τον κύκλο της ζωής των δέντρων του και δεν τα έχει ψεκάσει ποτέ. Παράλληλα, μετράει την οξύτητα του ελαιόλαδου που παράγει και όπως λέει κατατάσσεται σε αυτή του Εξαιρετικού Παρθένου. 

“Ξέρω ότι είναι βιολογικό το λάδι μου δεν χρειάζεται να το πιστοποιήσω, δεν πιστεύω σε αυτό, όταν άλλοι καλλιεργητές ψεκάζουν συνεχώς με βιολογικά φάρμακα ενώ εγώ δεν ρίχνω τίποτα. Καμιά φορά κρίνουμε από το εξωτερικό περίβλημα που μπορεί να είναι κάτι ευτελές όπως ο τενεκές (σ.σ. ο ίδιος χρησιμοποιεί ειδικά μπιτόνια για να μεταφέρει το λάδι του), δεν φαίνεται η αξία του. Ναι μεν κάποιοι πουλάνε λάδι με μούργα ή άλλη ποιότητα από αυτή που λένε, άλλα υπάρχουν ελαιόλαδα που μπορεί να αξίζουν πολύ περισσότερο από αυτά που μπαίνουν σε εντυπωσιακά μπουκάλια”.

Φέτος, κατάφερε να βγάλει ένα μονοποικοιλιακό ελαιόλαδο Αθηνολιάς, στο οποίο όπως λέει παίζει ρόλο το terroir. “Είναι λίγο πικάντικο, φρουτώδες και μου βγάζει κάπως καρύδι” θα πει περιγράφοντάς το. “Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία συνεχής αναζήτηση στις κουζίνες κι αυτό είναι πολύ ωραίο. Έχει τύχει να μου ζητήσει ένας μάγειρας το λάδι μου γιατί είχε φανταστεί να βγάλει ένα συγκεκριμένο πιάτο και ήθελε τη γεύση του. Μια άλλη φορά, σε ένα εστιατόριο έτρωγε ένας μεγάλος κριτικός ελαιόλαδου και αφού δοκίμασε το δικό μου είπε ότι είναι το πιο ωραίο που έχει φάει μαζί με του Πέσκια. Ε και χάρηκα αρκετά”.

Αυξάνονται οι μάγειρες που αναζητούν νέα προϊόντα ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ευγενής (;) άμιλλα σε εξέλιξη για το ποιος θα ανακαλύψει το πιο καινούργιο, νόστιμο προϊόν. Και σε πολλές περιπτώσεις, αυτά βρίσκονται μακριά από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ, σε περιοχές κάπως αχαρτογράφητες. Αυτή η ρομαντική αναρχία στις κουζίνες αναδεικνύει καλές δουλειές που δεν μπορούν να προχωρήσουν τόσο γρήγορα καθώς δεν βασίζονται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Η στήριξη σε μικρούς παραγωγούς, όπως στην περίπτωση του Γιάννη Αλεξόπουλου, ο οποίος βασίζεται στα οικογενειακά ελαιόδεντρα αλλά και του Μάνου Αθανασάκου που κάνει την προσπάθειά του, είναι σημαντική για να σπάσει το μονοπώλιο των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μάνος Αθανασάκος πουλάει το ελαιόλαδο του στα εστιατόρια, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς με τους τόνους που παράγει έχει έσοδα κάτω από το προβλεπόμενο όριο για το “άνοιγμα χαρτιών”, δηλαδή εταιρείας. Μία από τις δυσκολίες όμως που θέτει ο ίδιος στο τραπέζι είναι ότι υπάρχει ελλιπής πληροφορία σχετικά με το πώς μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα για το τι συμφέρει τελικά έναν αγρότη με μικρή παραγωγή.

«Λέω ότι υπάρχει ένα καρτέλ στο ελαιόλαδο. Στη Μεσόγειο, οι ελαιοπαραγωγικές δυνάμεις είναι η Τυνησία, το Μαρόκο, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα. Έτσι, όποιος έχει τα περισσότερα δέντρα έχει και τον μεγαλύτερο λόγο στη διαμόρφωση της τιμής. Αυτό πάει αναλογικά, με την προσφορά και τη ζήτηση σε τόνους και η Ελλάδα δεν ανήκει στους μεγάλους παίκτες. Στο ελαιοτριβείο η τιμή ρυθμίζεται βάσει αυτής που έχει ρυθμιστεί. Επίσης, σε χρεώνει το δικαίωμα που είναι 10%. Αν εγώ δεν θέλω να κρατήσω το λάδι και θέλω να το πουλήσω, θα μου πει ότι το αγοράζω 3,60 (αυτή η τιμή είναι το κατώτατο όριο τώρα). Μπορείς να αγοράσεις και το δικαίωμα, ώστε να το πάρεις πίσω”.

© Getty Images/iStockphotoOlive trees on sunset. Sun rays

Οι δυσκολίες του λαδιού

Ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ο παγετός αλλά και η ζέστη σε περιόδους που δεν δικαιολογείται, η πολλή ξηρασία αλλά και βροχή σε περιόδους ανθοφορίας, ο δάκος και τα ψεκάσματα σε διπλανά κτήματα, αποτελούν εχθρούς της παραγωγής. Όπως παρατηρεί ο Μάνος Αθανασάκος, τα 4-5 τελευταία χρόνια, την περίοδο του Μαϊου που είναι και αυτή που ανθίζει η ελιά, η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της εποχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καίγεται το άνθος και αν δεν χάσεις όλη την παραγωγή, μπορεί να είσαι μείον στο 40-50%. Ο ισχυρός παγετός από την άλλη, όπως εξηγεί ο Χρήστος Δημιζάς μπορεί να ‘κάψει’ την ελιά και τους χυμούς της.

Πέρα από τις καιρικές συνθήκες, παίζει ρόλο η μορφολογία του εδάφους. Για παράδειγμα, τα χωράφια του Μάνου Αθανασάκου βρίσκονται σε βαθμίδες, σε ένα ιδιαίτερα ιδιόμορφο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι μόνο για το στρώσιμο των πανιών, χρειάζονται δύο ώρες. Και οι αντιξοότητες δεν σταματούν εδώ. 

“Συνοπτικά, τα πάντα ξεκινούν από την πολιτική γραμμή, την οικονομοτεχνική εξωστρέφεια και την προστασία του προϊόντος από την κεντρική εξουσία. Σε όλα αυτά που (δεν) γίνονται από τους αρμοδίους, προσθέτουμε και την κατακόρυφη άνοδο στο εξοδολόγιο του αγρότη λόγω ενεργειακής κρίσης. Εμείς είμαστε εδώ όμως για να δείξουμε ότι τα λακωνικά βιολογικά προϊόντα ελιάς (ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, πάστα ελιάς κτλ) μπορούν να πρωταγωνιστήσουν παρά τις δυσκολίες” εξηγεί ο Γιάννης Αλεξόπουλος και προσθέτει ότι το σημαντικότερο βήμα είναι η πρόσφατη συγκρότηση ενός μικροσυνεταιρισμού με κοινό όραμα τη βελτιστοποίηση του προϊόντος που λέγεται λακωνικό βιολογικό ελαιόλαδο.

“Το ελαιόλαδο είναι προϊόν που ελέγχεται με επίσημη ανάλυση από οργανοληπτικό εργαστήριο και η ανάλυση αυτή έχει μεγάλη ισχύ. Αν δεν βγει σωστή, το προϊόν ανακαλείται. Αν βγάλει ελάττωμα πάνω από το όριο που έχει καθοριστεί, δεν είναι πια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και πρέπει να ανακληθεί. Αν λοιπόν, το προϊόν μου περάσει το τεστ και σε δύο μήνες κάποιος το φυλάξει λάθος και τα χαρακτηριστικά του έχουν αλλοιωθεί και γίνει έλεγχος, δεν περνάει το τεστ. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχω κρατήσει ένα αντιδείγμα για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Πολλές φορές μπορεί να το πάω σε ένα σούπερ-μάρκετ που οι λάμπες είναι πιο δυνατές από όσο πρέπει και το χτυπάει το φως και παρά την ειδική επίστρωση με φίλτρο UV στο μπουκάλι μου, το φως περνάει και έχουμε φωτοαλλοίωση. Πάει ο ΕΦΕΤ, βγαίνει το λάδι εκτός ορίων (μπορεί να φταίνε πολλά) κι εγώ έχω αντιδείγματα αλλά αυτά πρέπει να έχουν πιστοποίηση ISO για τη σωστή διατήρηση και αυτό είναι ένα κόστος δυσβάσταχτο. Και μιλάμε για μία μικρή εταιρεία στην αγορά” καταλήγει ο Χρήστος Δημιζάς.

Τελικά το λάδι έχει ημερομηνία λήξης; Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι ένα τρόφιμο που αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, όπως επιβεβαιώνει και η Κωνσταντίνα Μπολέτη. “Πιο συγκεκριμένα, με την πάροδο του χρόνου υφίσταται οξειδώσεις από το φως που θα εκτεθεί, τη θερμοκρασία που θα αποθηκευτεί και ως και από τον αέρα που περιέχει το δοχείο. Ειδικά δε, αν δεν συντηρείται σωστά, υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα και για να ωφεληθούμε θα πρέπει να πρέπει να το καταναλώνουμε άμεσα”.


πηγή:(news247.gr)

Σχόλια

Όνομα

''ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ'' ΓΕΩΠΟΝΟΣ,2,0ΑΕΔ,1,120 ΔΟΣΕΙΣ,6,1540,1,176,3,1821,1,1940,1,4Ε,3,4Χ4,1,7ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου,2,α,1,Α ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,1,ΑΑΔΕ,102,ΑΒΓΑ,10,ΑΒΔΗΡΑ,1,ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,16,ΑΒΟΚΑΝΤΟ,31,ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ,2,ΑΒΡΩΝΙΑ,2,ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ,2,ΑΓΑΥΗ,1,ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ,1,ΑΓΓΕΛΙΑ,6,ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,49,ΑΓΓΛΙΑ,7,ΑΓΓΛΙΚΑ,1,ΑΓΓΟΥΡΙΑ,11,ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,1,ΑΓΕ,1,ΑΓΕΛΑΔΕΣ,43,ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑ,8,ΑΓΕΛΕΣ,1,ΑΓΕΛΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ,2,ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ,2,ΑΓΙΑ,1,ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,1,ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,4,ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ,3,ΑΓΚΙΝΑΡΑ,14,ΑΓΚΟΛΑ,1,ΑΓΝΟ,7,ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,5,ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,1,ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ,2,ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,24,ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,2,ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ,8,ΑΓΡΑΦΑ,4,ΑΓΡΕΡΓΑΤΕΣ,241,ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ,11,ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ,124,ΑΓΡΙΑ ΜΥΡΤΙΛΑ,1,ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ,2,ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ,4,ΑΓΡΙΑ ΠΤΗΝΑ,26,ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ,8,ΑΓΡΙΑ ΦΡΟΥΤΑ,1,ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ,5,ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑ,2,ΑΓΡΙΑΠΙΔΙΑ,1,ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ,1,ΑΓΡΙΝΑ,1,ΑΓΡΙΝΙΟ,2,ΑΓΡΙΟ ΚΑΣΤΑΝΟ,1,ΑΓΡΙΟ ΤΡΑΙΝΤΑΦΥΛΛΟ,1,ΑΓΡΙΟΑΓΚΙΝΑΡΑ,3,ΑΓΡΙΟΑΧΛΑΔΙΑ,2,ΑΓΡΙΟΒΟΥΒΑΛΟΣ,1,ΑΓΡΙΟΓΑΛΟΣ,1,ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ,2,ΑΓΡΙΟΓΙΔΟ,10,ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ,154,ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ,24,ΑΓΡΙΟΔΑΜΑΣΚΗΝΟ,1,ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΑ,3,ΑΓΡΙΟΚΕΡΑΣΙΑ,1,ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΑ,2,ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΟΣ,2,ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ,2,ΑΓΡΙΟΜΕΛΙΣΣΕΣ,2,ΑΓΡΙΟΠΕΡΙΣΤΕΡΑ,1,Αγριοποϊνσέτια,1,ΑΓΡΙΟΣΦΗΚΑ,1,ΑΓΡΙΟΤΡΑΙΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,2,ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,1,ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΙ,55,ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ,1,ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ,1,ΑΓΡΟΔΑΣΟΠΟΝΙΑ,4,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ,175,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ,23,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,2,ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ,15,ΑΓΡΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,8,ΑΓΡΟΚΑΡΤΑ,2,ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ,5,ΑΓΡΟΝΕΑ,281,ΑΓΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,6,ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ,119,ΑΓΡΟΤΕΣ,524,ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ,5,ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,45,ΑΓΡΟΤΗΣ,2,ΑΓΡΟΤΙΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,136,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ,133,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,8,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ,51,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ,126,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤ,11,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,24048,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΙ,5,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΕΚ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΕΠ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,111,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ,280,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,5220,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ,9,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,112,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ,782,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,37,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,830,Αγροτικές Επιδοτήσεις,1,Αγροτικές ΕπιδοτήσειςΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ,11,Αγροτικές Καλλιέργειες,6,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,1045,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ,213,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,14,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ,16,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ,42,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,153,Αγροτική Οικονομία,2,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,4,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,24,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,64,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ,6,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΚΕ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,123,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ,221,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,20,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ,447,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ,4,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,1,ΑΓΡΟΤΙΣΕΣ,5,ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ,50,ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,7,ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ,13,ΑΓΡΟΤΟΣΗΜΟ,1,ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,82,ΑΓΡΟΤΩΝ,1,ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ,3,ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΑ,6,ΑΓΩΓΟΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ,11,ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ,34,ΑΔΕΔΥ,32,ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ,3,ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,1,ΑΔΕΙΑ ΘΗΡΑΣ,3,ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΡΑΚΤΕΡ,3,ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ,1,ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ,1,ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΡΑΚΤΕΡ,10,ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ,13,ΑΔΕΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ,36,ΑΔΕΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ,7,ΑΔΕΙΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,54,ΑΔΕΙΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ,1,ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ,5,ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΩΡΕΙΩΝ,1,ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ,38,ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ,223,ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,10,ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,3,ΑΔΙΠ,20,ΑΔΜΗΕ,8,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ,1,ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,31,ΑΕΒΑΛ,1,ΑΕΙ,215,ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα,12,ΑΕΙ Τ.Τ.,64,ΑΕΙ Τ.Τ. ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ,1,ΑΕΙ Τ.Τ. ΗΠΕΙΡΟΥ,1,ΑΕΙ Τ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,5,ΑΕΙ Τ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,2,ΑΕΙ Τ.Τ. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ,2,ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα,17,ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,1,ΑΕΙ ΤΤ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,1,ΑΕΙΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,2,ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,24,ΑΕΚ,4,ΑΕΚ - Σάσαρι livestream,1,ΑΕΠ,3,ΑΕΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ,1,ΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ,5,ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ,1,ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,7,ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ,2,ΑΕΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ,1,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,8,ΑΕΤΟΣ,3,ΑΖΩΤΟ,1,ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ,2,ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΘΑΝΑΤΟΣ,1,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,10,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,242,ΑΙΓΑΓΡΟΙ,2,ΑΙΓΑΙΟ,4,ΑΙΓΕΣ,1,ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ,1,ΑΙΓΟΠΟΒΑΤΑ,7,ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ,122,ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ,53,ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΚΡΕΑΣ,24,ΑΙΓΥΠΤΟΣ,13,ΑΙΔΗΨΟΣ,1,ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ,38,ΑΙΘΑΝΙΟ,1,ΑΙΘΑΝΟΛΗ,1,ΑΙΘΕΡΑΙΑ ΕΛΑΙΑ,1,ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ,4,ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ,1,ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,2,ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ,102,ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,61,ΑΙΡΕΤΟΙ,1,ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ,2,ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ,2,ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,19,ΑΙΤΝΑ,1,ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ,7,ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΔΕΝΔΡΑ,9,ΑΚΑΚΙΕΣ,1,ΑΚΑΡΕΑ,7,ΑΚΑΡΠΙΑ,18,ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ,1,ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,16,ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ,1,ΑΚΕ,1,ΑΚΕΛ,5,ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΚΙΝΗΤΑ,16,ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,40,ΑΚΚΕΛ,509,ΑΚΟΝΥΖΙΑ,1,ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,2,ΑΚΡΙΒΕΙΑ,11,ΑΚΡΙΔΕΣ,17,ΑΚΡΙΩΤΗΣ,9,ΑΚΡΟΔΡΥΑ,10,ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ,1,ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ,3,ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ,78,ΑΛΑΣΚΑ,3,ΑΛΑΤΙ,16,Αλάτι,2,ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ,2,ΑΛΒΑΝΙΑ,26,ΑΛΒΑΝΟΙ,5,ΑΛΒΑΝΟΣ,1,ΑΛΓΕΡΙΑ,1,ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,3,ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,1,ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ,3,Αλέξανδρος Θεοδωράκης,1,ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ,1,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,35,ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ,4,ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ,20,ΑΛΕΥΡΑ,1,ΑΛΕΥΡΙ,8,ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ,5,ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ,2,ΑΛΙΕΙ,1,ΑΛΙΕΙΑ,328,ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ,84,ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ,2,ΑΛΚΟΟΛ,59,ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ,39,ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,4,ΑΛΛΕΡΓΙΑ,8,ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ,51,ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ,3,ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ,3,ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,1,ΑΛΟΓΑ,61,ΑΛΟΓΟ,7,ΑΛΟΗ,20,αλόη,1,ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,1,ΑΛΣΗ,3,ΑΛΣΥΛΙΑ,3,ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ,7,ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,1,ΑΛΩΝΙΑ,15,ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ,35,ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ,2,ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ,2,ΑΜΒΟΥΡΓΟ,1,ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ,3,ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΙ,24,ΑΜΕΑ,2,ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ,3,ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,21,ΑΜΕΡΙΚΗ,7,ΑΜΚΑ,3,ΑΜΜΟΣ,2,ΑΜΜΩΝΙΑ,1,ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ,81,ΑΜΠΕΛΙ,139,ΑΜΠΕΛΙΑ,281,ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ,2,ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ,105,ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ,9,ΑΜΥΓΔΑΛΑ,84,ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ,27,ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ,5,ΑΜΥΓΔΑΛΟΓΑΛΟ,2,ΑΜΥΡΑΣ,10,ΑΜΦΙΒΙΑ,3,ΑΜΦΙΓΑΛ,1,ΑΜΦΙΣΑ,10,ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ,3,ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,26,ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ,10,ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ,29,ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ,8,ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ,6,ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,8,ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,1,ΑΝΑΚΟΙ,1,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,271,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,254,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,129,ΑΝΑΜΠΕΛΩΣΗ,7,ΑΝΑΝΑΣ,6,ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,144,ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,98,ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,3,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ,6,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ,2,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΑΛΗΡΟΥ,4,ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ,2,ΑΝΑΠΤΥΞΗ,13,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ,18,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,1,ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ,1,ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,28,ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ,38,ανατολι,1,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ,1,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ,2,ΑΝΑΦΟΡΑ,25,ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΤΩΝ,7,ΑΝΑΦΥΤΕΥΣΗ ΕΛΑΙΩΝΩΝ,1,ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ,1,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ,20,ΑΝΓΚΟΛΑ,1,ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,2,ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,3,ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ,27,ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,1,ΑΝΕΛ,8,ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ,35,ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ,5,ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ,22,ΑΝΕΜΟΜΕΙΚΤΕΣ,1,ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ,1,ΑΝΕΜΟΣ,6,ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ,13,Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,5,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,14,ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΖΩΑ,11,ΑΝΕΡΓΙΑ,184,ΑΝΕΡΓΟΙ,7,ΑΝΗΘΟΣ,1,ΑΝΘΑΓΟΡΑ,6,ΑΝΘΗ,55,ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ,1,ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗ,4,ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ,53,ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ,9,ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,29,ΑΝΘΟΤΥΡΟ,1,ΑΝΘΟΦΥΤΑ,13,ΑΝΘΡΑΚΑΣ,17,ΑΝΘΡΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,1,ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ,2,ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ,1,ΑΝΙΜΑ,1,ΑΝΟΒΡΙΑ,29,ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ,6,ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,1,ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ,30,ΑΝΟΙΞΗ,2,ΑΝΟΜΒΡΙΑ,14,ΑΝΟΝΥΜΟΥS,1,ΑΝΟΡΥΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ,1,ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.,1,ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ,2,ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ,37,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,2,ΑΝΤΕΧΙΝΟΣ,1,ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ,13,ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΟ,1,ΑΝΤΙΛΟΠΗ,1,ΑΝΤΙΟΦΙΚΟΣ ΟΡΟΣ,2,ΑΝΤΙΠΑΓΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,3,ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,50,ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,5,ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,31,ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,15,ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ,6,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ,1,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ,14,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΕΙ,30,ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,19,ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ,2,ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΗΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ,1,ΑΝΤΡΑΚΛΑ,2,ΑΝΤΥΠΑΣ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΤΣΑΣ,1,ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ,4,ΑΝΤΩΝΙΟΥ,1,ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ,5,ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ,3,ΑΝΥΔΡΟΣ ΔΙΟΣΑΝΘΟΣ,1,Άνυδρος Διόσανθος,1,ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΙΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,10,ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,827,Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,1,ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,6,ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,4,Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου,1,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,2,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,27,ΑΞΙΟΣ,1,ΑΟΖ,12,ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,4,απασχ,1,ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,922,ΑΠΑΤΕΣ,5,ΑΠΑΤΗ,6,ΑΠΕ,134,ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ,17,ΑΠΕΡΓΙΑ,32,ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ,1,ΑΠΗΓΑΝΟΣ,1,ΑΠΘ,7,ΑΠΚΥ,7,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ,4,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,4,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,2,ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ,1,ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,1128,ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,5,ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,21,ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ,2,Απόλλων Σμύρνης - Παναιγιάλειος livestream,1,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,1,ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ,5,ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ,11,ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ,1,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,26,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,210,ΑΠΟΝΙΤΡΟΠΟΙΗΣΗ,22,ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,1,ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ,15,ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ,3,ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ,2,ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ,4,ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ,135,ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ,1,ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙΝΟΥ,3,ΑΠΟΣΤΛΟΥ,2,ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,1160,ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,1,ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,2,ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,3,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,4,ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ ΝΕΚΡΩΝ,2,ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ,1,ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ,7,ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ,1,ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,10,ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ,9,ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΙ,57,ΑΠΟΦΥΛΛΩΣΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ,4,ΑΠΟΧΗ,1,ΑΠΟΨΕΙΣ,2872,ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ,14,ΑΡΑΒΕΣ,1,ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ,4,ΑΡΑΒΩΣΗΣ,1,ΑΡΑΚΑΣ,5,ΑΡΑΛΗ,1,ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,197,ΑΡΑΧΘΟΣ,3,ΑΡΑΧΙΔΑ,11,ΑΡΑΧΝΕΣ,20,ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ,563,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,1,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,1,ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,2,ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ,1,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,7,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,16,ΑΡΔΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,1,ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ,214,ΑΡΔΕΥΣΗ,150,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ,6,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,273,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,2,ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,17,ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ,6,Άρης Παπαχρήστου,1,ΑΡΘΡΑ,741,ΑΡΘΡΑ.ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΡΘΡΟ 16,1,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ,925,ΑΡΘΡΟΡΑΦΙΑ,32,ΑΡΙΣΤΟΛΟΧΙΑ,1,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,3,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,1,ΑΡΚΑΔΙΑ,28,ΑΡΚΟΥΔΑ,6,ΑΡΚΟΥΔΕΣ,23,ΑΡΚΟΥΔΟΠΟΥΡΝΑΡΟ,2,ΑΡΚΤΙΚΗ,18,ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,15,ΑΡΜΕΝΙΑ,1,ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ,2,αρμπαρόριζα,1,ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ,6,ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ,3,ΑΡΝΙΑ,26,ΑΡΟΤΡΟ,1,ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ,13,ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΟΥΛΙΑ,1,ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ,9,ΑΡΣΑΚΕΙΟ,1,ΑΡΣΕΝΗΣ,1,ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,3,ΑΡΤΑ,11,ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ,2,ΑΡΤΕΣΙΑΝΗ ΒΡΥΣΗ,1,ΑΡΤΟΔΕΝΔΡΟ,3,ΑΡΤΟΚΑΡΠΟΣ,1,ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ,39,ΑΡΤΟΣ.ΟΙΝΟΣ,1,ΑΡΧΑΙΑ,1,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,1,ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,3,Αρχιεπισκοπή Αθηνών,1,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,1,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ,3,ΑΡΩΓΗ,2,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,4,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,155,ΑΡΩΝΙΑ,7,ΑΣΑΠ,1,ΑΣΑΧ,13,ΑΣΕΠ,92,ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,3,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,8,ΑΣΘΜΑ,1,ΑΣΙΑ,1,ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΦΗΚΑ,1,ΑΣΠΑΙΤΕ,12,ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ,2,ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ,3,ΑΣΠΙΡΙΝΗ,4,ΑΣΠΡΟΠΑΡΗΣ,1,ΑΣΤΑΚΟΣ,1,ΑΣΤΕΡ,1,ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,2,ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ,1,ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ,2,ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΑΤΑ,1,ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,2,ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,1,ΑΣΤΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ,56,ΑΣΤΙΚΟΙ ΟΠΩΡΩΝΕΣ,4,ΑΣΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ,2,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,688,ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,4,ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ,2,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,13,ΑΣΥΛΟ,3,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ,48,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,286,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,53,ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ,2,ΑΣΩΠΙΑ,1,ΑΣΩΠΟΣ,5,ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,42,ΑΤΑΚ,23,ΑΤΕ,8,ΑΤΕΕΝ,6,ΑΤΕΙ,361,ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ,3,ΑΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ,6,ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,10,ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,16,ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ,40,ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,99,
ltr
item
Γεωπόνος Τ.Ε. texnologosgeoponos.gr: Τελικά να παίρνουμε λάδι από το χωριό;
Τελικά να παίρνουμε λάδι από το χωριό;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc3_yRDS_wX1k4IlaBiPkIDJz7xAiqfrCFIlY1jYLCsEMUefZh_8-OQ65yn24xBsIQGYEqzZEuvahMrCpNHKSoVclrQDfYJJUJkG2uI02FnHSHZ5CDZanuw3DFxfuPBtc-_7zD8tbevgJWb5x98u_jqi-x-gKIulgymNv2CMXkYtBbeSHogzOpnEJlzg/w640-h424/ELAIOLADO%20(2).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc3_yRDS_wX1k4IlaBiPkIDJz7xAiqfrCFIlY1jYLCsEMUefZh_8-OQ65yn24xBsIQGYEqzZEuvahMrCpNHKSoVclrQDfYJJUJkG2uI02FnHSHZ5CDZanuw3DFxfuPBtc-_7zD8tbevgJWb5x98u_jqi-x-gKIulgymNv2CMXkYtBbeSHogzOpnEJlzg/s72-w640-c-h424/ELAIOLADO%20(2).jpg
Γεωπόνος Τ.Ε. texnologosgeoponos.gr
https://www.texnologosgeoponos.gr/2022/05/blog-post_15.html
https://www.texnologosgeoponos.gr/
https://www.texnologosgeoponos.gr/
https://www.texnologosgeoponos.gr/2022/05/blog-post_15.html
true
5214097298144839526
UTF-8
Φορτώθηκαν όλες οι δημοσιεύσεις Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις Προβολή Όλων Περισσότερα Απάντηση Cancel reply Delete Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή Όλων Σχετικά ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ Αναζήτηση ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε ανάρτηση ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή στην Αρχική Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago πριν από περισσότερες από 5 εβδομάδες Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content