Βασίλης Κόκκαλης: Να μη μείνουν οι μισοί δικαιούχοι εκτός βιολογικής κτηνοτροφίας

Να προχωρήσει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε υπερδέσμευση του απαιτούμενου κονδυλίου, ώστε να μη...


Να προχωρήσει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε υπερδέσμευση του απαιτούμενου κονδυλίου, ώστε να μη μείνουν εκτός σχεδόν οι μισοί δικαιούχοι κτηνοτρόφοι του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Βρισκόμαστε ενώπιον μίας πρωτοφανούς… «σφαγής» κτηνοτρόφων στο μέτρο της βιολογικής κτηνοτροφίας. Από την ανακοίνωση των δικαιούχων για ένταξη στο μέτρο 11.2.2. προκύπτει πως οι μισοί (!) αιτούντες κτηνοτρόφοι έμειναν εκτός.

Συγκεκριμένα, από τους 4.502 αιτούντες έγιναν δεκτοί οι 2.433 και έμειναν εκτός οι 2.069. Οι μισοί που έμειναν εκτός βιολογικής κτηνοτροφίας είναι κυρίως οι παλιοί δικαιούχοι του μέτρου, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους και μετακινούμενοι σε ορεινές περιοχές.

Όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο που η ελληνική κτηνοτροφία βιώνει την πιο δύσκολη συγκυρία λόγω της ραγδαίας αύξησης σε ζωοτροφές και ενέργεια και είναι ξεκάθαρα η χαριστική βολή για τους απορριφθέντες δικαιούχους.

Καλώ την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυξήσει άμεσα το κονδύλι με υπερδέσμευση ώστε να ενταχθούν στο μέτρο και οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι.

Να θυμίσω επίσης στην Κυβέρνηση, πως στο προηγούμενο μέτρο βιολογικής κτηνοτροφίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκαν σχεδόν όλοι στο σύνολό τους οι επιλαχόντες με αντίστοιχη υπερδέσμευση. Λύση υπάρχει λοιπόν και πρέπει να δοθεί. Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν πράξεις και όχι λόγια. Ιδού η Ρόδος…».Σχόλια