Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου για οικονομικά προβλήματα παραγωγών Μήλων στη Φλώρινα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παραγωγοί μήλων Φλώρινας, οι οποίοι...


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παραγωγοί μήλων Φλώρινας, οι οποίοι, έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές η παραγωγή τους πέρυσι, με συνέπεια να μην μπορούν να τη διαθέσουν στην αγορα, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.


Στην ερώτηση του αναφέρει:

 “Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Βοκερίας 551 Ορεινά Φρούτα με έδρα τη Φλώρινα – ο οποίος ασχολείται με την οργάνωση της παραγωγής, συσκευασίας, μεταποίησης και εμπορίου μήλων -, «…η κατάσταση είναι δραματική για τους περίπου 500 παραγωγούς του νομού, καθώς μια μεγάλη ποσότητα μήλων περσινής εσοδείας, κυρίως ποικιλίας Φούτζι, παραμένει σε ψυκτικούς θαλάμους αδιάθετη και χωρίς τιμή για τον παραγωγό… τα συγκεκριμένα φρούτα είχαν προβληματική γονιμοποίηση πέρσι εξαιτίας των παγετών, με αποτέλεσμα να μην πάρουν ικανό μέγεθος. Όταν όμως είχαν περάσει οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ για να καταγράψουν τις ζημιές, επειδή τα μήλα είχαν γίνει καρποί, έγραψαν μηδενική ζημιά και οι παραγωγοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση». 

 Επίσης, άνευ εισοδήματος έμειναν και οι παραγωγοί μήλων της περιοχής, των οποίων τα δένδρα στο προανθικό στάδιο επλήγησαν από τους παγετούς”.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν προτίθεστε όπως μεριμνήσετε δεόντως, προκειμένου οι αποδεδειγμένως πληγέντες παραγωγοί μήλων Φλώρινας όπως, έστω μερικώς, αποζημιωθούν για την παραγωγή την οποία δεν κατόρθωσαν να διαθέσουν στην αγορά.

 πηγή:ertnews.gr

Σχόλια