Μελισσοκομικό πάρκο δημιουργείται στο Σουφλί

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιά...


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς στο Σουφλί.

Αυτό προκύπτει από την σημερινή προσωπική ανάρτηση της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστιάνας Καλογήρου, όπου ενημερώνει επίσημα για την απόφαση αυτή, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο που δημιουργείται στην Ελλάδα, οκτώ μήνες μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Σουφλίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «με την ίδρυση του Πάρκου αυτού, ο κλάδος της μελισσοκομίας, που αποτελεί σημαντικό κλάδο της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αποκτά νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία ακριτικών μας περιοχών, όπως το Σουφλί».


Η κ. Καλογήρου παρουσία του υφυπουργού, Σίμου Κεδίκογλου, συζήτησαν σήμερα τις ανάγκες των αγροτών με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, και τον βουλευτή Έβρου, Χρήστο Δερμεντζόπουλο.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια